Articole recente

Instrumente

« | Principal | »

de admin | Mai 28, 2008

AGORA ROMAGNA LATINA – Canada şi Primul Concurs Internaţional de Poezie Română STARPRESS Vâlcea Turism – Ediţia I

Ne apropiem de începutul lunii iunie 2008 şi de momentul dezvăluirii laureaţilor primului Concurs internaţional de poezie Română, organizat de publicaţia internaţională online -STARPRESS Vâlcea Turism.
Astfel, prin generozitatea doamnei directoare Ligya Diaconescu şi intensa activitate a membrilor juriului, scriitori din Canada şi România (Maria Munteanu, Irina Egli, Ion Soare, Alex Cetăţeanu, preşedinte George Filip el însuşi cunoscut poet din diaspora), s-a reuşit pentru prima oară oferirea unei tribune de expresie lirică pentru toţi poeţii de limbă română din lume, atât cei din ţară cât şi cei din comunităţile române de pretutindeni.
Şi-au adus preţioasa contribuţie la mediatizarea acestui eveniment, foarte mulţi parteneri şi colaboratori din România şi din comunităţile române internaţionale, printre care menţionăm:
RADIO ROMÂNIA INTERNAŢIONAL, ROMANIAN GLOBAL NEWS (Agenţia de presă a românilor de pretutindeni), revista şi Cenaclul CANDELA Montréal – CANADA, revista şi Cenaclul OBSERVATORUL Toronto-Canada, colectivul teatrului TUDOR MUŞATESCU din Toronto, publicaţia RADICAL -VÂLCEA, revista IOSIF VULCAN – Australia, Prof. Dr. Artur Silvestri – Bruxelles, Association Roumaine pour le Patrimoine (ARP), Asociaţia Interculturală ARS LONGA e.V. – Nürnberg, Cenaclurile Virtualia şi Poesis Iasi, revista web TERRA-NOVA Montreal, etc.
Forumul pentru Istorie, Cultura şi Latinitate «AGORA ROMAGNA LATINA» – Canada, a avut plăcerea să ofere artefactele şi simbolistica de premiere, de inspiraţie istorică din antichitatea greco-romană, însoţite de binecunoscuta de acum Floare Tricoloră Român-Canadiană, tuturor premiaţilor acestui concurs. Astfel laureaţii locurilor I, II şi III vor primii tradiţionalele Coronite de Lauri, finisate Auriu, Argintiu şi Bronz împreună cu 3 statuete finisate identic, trofee inspirate din istoria antică a României şi intitulate DACIA FELIX. Menţiunea Juriului (locul IV) va primi o ramură de măslin finisată auriu iar cele 12 Menţiuni Speciale vor primi 12 Trandafiri Roşii mărturie a dragostei lor pentru poezie. Toţi ce 16 premiaţi primesc Floarea Tricoloră Român-Canadiană, împreună cu Diploma de Felicitări care o acompaniază, pentru contribuţia lor creativă la patrimoniul culturii şi literaturii române.
Dorim cu această ocazie să evidenţiăm spiritul de echipă şi dialog care au predominat între toţi cei care au contribuit la reuşita acestui eveniment poetic dar şi istoric al literaturii române. Mulţumim doamnei directoare Ligya Diaconescu şi membrilor juriului pentru deschiderea arătată faţă de propunerea Forumului «AGORA ROMAGNA LATINA» de a extinde numărul poeţilor premiaţi de la 4 la 16 (3 premii, o menţiune a juriului şi 12 menţiuni speciale). Obiectivul unui astfel de concurs şi a noastră a tuturor celor care am contribuit să-l aducem până în momentul decernării premiilor, a fost şi este «creşterea limbii româneşti…» şi promovarea talentelor scriitoriceşti de limbă română, indiferent de zona geografică în care trăiesc şi scriu ele.
În zilele vecine premierii, aşteptăm cu nerăbdare diversele articole şi mărturii ale celor care s-au implicat în diverse aspecte ale acestui frumos şi original eveniment poetic român de anvergură internaţională. De la palpitantele interviuri cu principalii protagonişti, poeţii înşişi, trecând prin mărturii ale membrilor juriului şi ale sponsorului principal Starpress Vâlcea Turism, d-na Ligya Diaconescu, culisele evenimentului vor incita poate şi alte organizaţii să iasă din scepticismul sau cinismul unora şi luând exemplul acestui concurs să aibă la rândul lor iniţiative de mecenat cultural, de care arta şi literatura română are atâta nevoie.
În încheiere lăsăm scena şi microfonul adevăratelor vedete ale acestui eveniment: Poeţii! – şi aşteptăm cu emoţie lectura poemelor care au permis Primului Concurs Internaţional de Poezie Română, o iniţiativă a publicaţiei Starpress Vâlcea Turism, să ia naştere cu succes. Felicitări!

Cu stimă Daniel Constantin Manolescu
Coordonator principal – «AGORA ROMAGNA LATINA» – Canada
Forum pentru Istorie, Cultură şi Latinitate

Topice: Diverse | 1 Comentariu »

Un răspuns to “Comunicat de presă – Canada şi Primul Concurs Internaţional de Poezie Română STARPRESS”

1. Laura Mason spune:
    21 August 2008 la 5:28

Am aflat de concursul internaţional de poezie românească şi m-ar interesa să aflu dacă se mai primesc poeme pentru concurs.
    Mulţumesc anticipat pentru răspuns.
    Laura Mason