Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Concurs Naţional “Dor de Dor”

de Marin Toma | Mai 23, 2008

“ASOCIAŢIA PENTRU PROMOVAREA ŞI DEZVOLTAREA SPIRITULUI RURAL”,
REVISTA „DOR DE DOR”
ORGANIZEAZĂ CONCURSUL NAŢIONAL PENTRU TOATE GENURILE DE POEZIE, PROZĂ, EPIGRAMĂ, ESEU, REPORTAJ LITERAR, PICTURĂ, GRAFICĂ, FOTOGRAFIE ARTISTICĂ, “DOR DE DOR”,
Ediţia I-a, Dor-Mărunt, judeţul Călăraşi, august 2oo8.

REGULAMENTUL CONCURSULUI:

La concurs pot participa creatori care au volume publicate ori nu, sunt membrii ori nu a vreunei uniuni profesioniste de creatori din întreaga ţară şi din afara ei dacă locuiesc în sate romîneşti, comunităţi de români, indiferent de vârstă. Tematica concursului:”Universul satului românesc” Juriul format din critici literari şi de artă, poeţi, scriitori, artişti de imagine, umorişti, eseişti, va acorda câte trei premii pentru fiecare secţiune şi categorie tematică: Toate lucrările vor fi premiate cu Diplome iar Premiul I, acordat la toate genurile, pe lângă Diplomă va fi recompensat şi în bani . Cele care au obţinut premiul I şi II vor fi publicate în revista „Dor de Dor”
Picturile, graficile şi fotografiile premiate vor face obiectul unei expoziţii organizate la Căminul cultural în cursul lunii noiembrie 2008. La vernisajul acestei expoziţii – din ziua de 7 noiembrie 2008 – vor fi citite poeziile, creaţiile umoristice, prozele şi epigramele premiate. Concurenţii vor trimite pentru secţiunea poezie, 5 poeme, pentru secţiunea epigramă : 5 epigrame, pentru secţiunea proză la alegere: 2 lucrări umoristice, 2 eseuri, 2 reportaje sau 2 proze scurte. Artiştii fotografi vor trimite 5 lucrări având dimensiunea de 20 x 30 cm, pictorii vor trimite un singur tablou reprezentativ iar graficienii un numar de 5 lucrări grafică în format A4.

Lucrările pentru concurs se vor expedia până la data de 30 august 2008.

Noutate:
1. Pentru prima dată materialele pentru concurs se vor trimite pe adresa de e-mail a revistei „Dor de Dor” (dordedor@gmail.com sau marintoma@gmail.com)
2. Primele 10 lucrări reţinute de juriu din fiecare gen, vor constitui material pentru al treilea volum al Antologiei „Dor de Dor”
3. Nu se admit în concurs lucrările care nu sunt însoţite de adresa actuală de domiciliu, Cv-ul propriu şi fotografia autorului.

Pentru invitaţi se va suporta 50 la suta din costul biletului de tren accelerat ori din costul benzinei pe baza tichetelor ori a biletelor de tren şi autobuz
Festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 7 noiembrie la ora 13. Orice modificare de program se va comunica din timp celor interesaţi de a participa la festivităţile de premiere cât şi invitaţilor.

Din partea organizatorilor:
Preşedinte şi redactor – şef
Marin Toma
Contact: telefon : 0242/644032

Topice: Diverse | Comments Off on Concurs Naţional “Dor de Dor”

Comentarii închise.