Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Conferinţa UNIFERO

de Smaranda Cazan-Livescu | Mai 7, 2008

Noi, femeile, suntem peste jumătate din populaţia planetei ca şi a României.
Din pacate avem foarte putine reprezentante in sfera politicului, businessului si managementului de orice natura desi suntem implicate activ in societatea civila. Consideram ca a fi in primul rand mame si sotii nu este mai prejos decat munca barbatilor, ci din contra. Avem dreptul la respect, la afirmare, la punerea in valoare a intregului nostru potential. Avem idei, sperante, bucurii, dureri, pe care adesea nu avem timpul si nici curajul sa le impartasim.

Uniunea Internationala a Femeilor Romane, UNIFERO, va invita sa va alaturati demersului nostru de a arata lumii ca sintem creatoare si participante active de valoare la viata familiei, a societatii in care traim, a planetei.

In martie 2007 s-a lansat Uniunea Internationala a Femeilor Romane, UNIFERO, organizatie umbrela nonguvernamentala, non-profit, care actioneaza pentru sprijinirea femeilor din Romania, precum si a romancelor din alte tari, in diversele probleme cu care se confrunta (sociale, educationale, familiale, etc.). Acest demers absolut necesar a fost facut datorita multiplelor situatii dificile carora femeile romane, dar si femeile in general, indiferent de virsta, profesie, religie si rezidenta, trebuie sa le faca fata zilnic.

UNIFERO este inregistrata oficial in Atlanta, Georgia, SUA incepind cu data de 9 februarie 2007 si va activa prin reprezentantele sale teritoriale.

* Presedinta Biroului Director este doamna Smaranda CAZAN-LIVESCU (SUA).
* Membrii Onorifici: Lia ROBERTS, candidata la Presidentia Romaniei in 2004, Consul Onorific al Romaniei in Las Vegas Nevada si Diana WHEELER, Alpharetta City – American Romanian Sister Cities .

* Din Birou mai fac parte: Alexandra CAN (R.Moldova), Antonia si Liviu DRUGUS (Romania), Sisila DULDURESCU (Franta), Mariana GUSETU (Romania), Katherine si Doris HUNTER (SUA), Maria MACHEDON (R.Moldova), Ioana MARIN (Israel), Valery NOBLE (SUA), Carmen PANKAU (Germania), Raisa PADUREAN (R. Moldova, Tiraspol), Ion si Adriana SENIUC (pentru Ucraina), Elena Angela SILISTRARU (Italia), Vitalia PAVLICENCO (R. Moldova).

* Consilieri: Ioan DRIMUS (Franta), Liviu DRUGUS ( Romania ), Viorel MAIER ( Israel ), Vincent HUNTER ( USA )
* Consultant juridic: A.ION ( Romania )
* Consultanti Tehnici : Daniel DANCIU (Franta), Dan MASCA ( Romania )
* Web Masters: Claudia DANCIU (Franta)

Viziunea UNIFERO: respectarea femeii romance ca fiinta demna, recunoasterea particularitatilor si atributiilor specifice, includerea ei ca partenera egala cu barbatul in toate domeniile societatii actuale si viitoare ale Romaniei, ale tarilor in care traiesc acestea, ale umanitatii in general.

Adresa postala: POBox 3766 Lawrenceville Highway, Lilburn / Atlanta, Georgia 30048, USA

Lista de discutii a organizatiei este: UNIFERO@yahoogroups.com pe care va invitam sa va inscrieti si sa publicati mesaje de interes.

Inscrierea in UNIFERO se face in baza unei cereri de adeziune, insotita de o scrisoare de motivare si un C.V. La organizatie pot adera si barbatii care doresc sa sustina pozitia noastra.

Taxa de aderare la organizatie, pentru persoane fizice este de 90 RON pentru Romania, 20 euro pentru Republica Moldova (inclusiv Tiraspol), Ucraina, Valea Timocului si Bulgaria 100 euro pentru restul tarilor europene si echivalentul in $ pentru celelalte tari, iar pentru persoane juridice de 180 RON pentru Romania, 40 euro pentru Republica Moldova (inclusiv Tiraspol), Ucraina, Valea Timocului si Bulgaria, 200 euro pentru restul tarilor europene si echivalentul in $ pentru celelalte tari. Sumele in lei se vor vira in contul RO34CECESV0102RON0205726 (atentie la diferenta dintre O si 0), cod BIC CECEROBUXXX, deschis pe numele Gusetu Mariana. Sumele in $ si echivalentul euro se vor vira in contul UNIFERO nr.2000032279247, cod SWIFT-PNBPUS 33, routing number 061000227 deschis la Wachovia Bank, Atlanta, Georgia, SUA.

CONFERINTA

In perioada 26-29 iunie a acestui an organizam prima Conferinta internationala a UNIFERO la Vatra Dornei, ocazie cu care noi, romancele, vom dezbate problemele cu care ne confruntam, solutiile posibile, experientele pozitive. Conferinta se organizeaza in parteneriat cu Primaria Municipiului Vatra Dornei si cu organizatia nonguvernamentala “Sanse Egale pentru Femei” din Iasi.

Deschiderea festiva va avea loc vineri 27 iunie 2008, incepand cu ora 10,00.

In attachment veti gasi informatiile esentiale despre Conferinta (Anuntul, Programul, Formularul de inscriere si Regulamentul Concursului de Creatie).

Taxa de participare la Conferinta:
pentru persoane fizice este de 45 RON pentru Romania, 10 euro pentru Republica Moldova (inclusiv Tiraspol), Ucraina, Valea Timocului si Bulgaria, 50 euro pentru restul tarilor europene si echivalentul in $ pentru celelalte tari
pentru persoane juridice de 90 RON pentru Romania, 20 euro pentru Republica Moldova (inclusiv Tiraspol), Ucraina, Valea Timocului si Bulgaria, 100 euro pentru restul tarilor europene si echivalentul $ pentru celelalte tari.

Membrii UNIFERO platesc doar jumatate din aceste sume.

Banii pentru taxa de participare se vireaza la Bancile si in conturile sus mentionate.

Va asteptam cu drag sa va inscrieti la acest eveniment, pana pe 31 martie 2008.

Contactati-ne pentru intrebari. Va rugam sa faceti cunoscut acest mesaj si altor persoane care pot fi interesate.

Prof. Smaranda CAZAN-LIVESCU
Fondator si Presedinte UNIFERO l
USA

Invatator Mariana GUSETU
Secretar General Adjunct
Romania

 Materiale conexe:

Concurs
Program
Formular înscriere
Anunţ conferinţă

Topice: Diverse | 5 Comentarii »

5 răspunsuri to “Conferinţa UNIFERO”

 1. Smaranda Cazan-Livescu spune:
  7 Mai 2008 la 9:52

  Mai multe detalii despre acest subiect puteţi afla din website-ul http://www.unifero.org, unde puteţi posta pe forum opiniile dumneavoastră.

  Participarea cititorilor acestei reviste la Conferinţa UNIFERO va fi benefică pentru toată lumea.

  Vă aşteptăm cu drag la Vatra Dornei între 26 şi 29 iunie.

 2. Dan Tudor JEMNA spune:
  7 Mai 2008 la 9:53

  Dragă Smărăndţa, eu tot te mai iubesc, ca pe o fiică, deşi m-ai exclus din orice structură organizatorică UNIFERO!… De ce oare? NO COMENTS!!! Nu stau drepţi?!
  Nu fac frumos?! M-ai prefera aşa?!… Dar pentru ca eu fac DOAR BINE dintr-o vocaţie ANCESTRALĂ, atât pentru femei ca şi pentru bărbaţi deopotrivă!… Ba chiar, dacă stau şi mă gândesc bine, chiar şi ereditar fiind din urmaş al unor constructori LIBERI DE BISERICI (Masson en francais…), … voi cauta totuşi să fiu prezent la Vatra Dornei oricând şi mai ales atunci cand veţi fi şi voi ACOLO…

 3. Smaranda LIVESCU spune:
  11 Mai 2008 la 9:55

  Dragă Dan,

  Apărând oameni noi în UNIFERO cu aceeaşi dedicare dar cu mai mult timp disponibil, care în urma unei analize au luat locul celor care nu au avut timp suficient să îl dedice UNIFERO-ului dar care din amabilitate probabil la început se aflau între noi şi care rămân în continuare prietenii noştri. Te aşteptăm la Vatra Dornei.
  Smaranda

 4. Luiza Butnariu spune:
  30 Iunie 2008 la 9:40

  Bună ziua,

  Pentru mine, închiderea conferinţei UNIFERO de la Vatra Dornei reprezintă de fapt un început a unei activităţi sociale pe care o voi realiza alături de nişte oameni minunaţi.
  Mulţumesc organizatorilor iar grupul din Suceava promite că se va angaja aciv în acest demers nobil.
  Vă îmbrăţişez pe toţi.
  Luiza

 5. Smaranda Livescu spune:
  16 Iulie 2008 la 15:37

  Luiza, deşi nu am avut timp să vorbim, te-am simţit cu noi şi iată dovada!
  Conferinţa a fost o mare bucurie, un festival de intenţii pozitive, de creere de legături durabile pentru binele comun.
  să nu ne uităm şi să continuăm aşa cum spui ceea ce am început.
  Cu sentimente deosebite pentru toţi cei care au participat (Dan Jemna inclus, a cărui prezenţă a însemnat o mare surpriză pentru mine)

  Smaranda Livescu