Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

O ARCĂ A NOII ALIANŢE ÎN CANADA, PICTATĂ ROMÂNEŞTE!

de Andrada Victoria Diaconescu | Iunie 24, 2008

Arca Noii AlianţeEveniment istoric! Trimisă de Vatican de la ROMA pentru Congresul Eucaristic Internaţional ce se desfăşoară în această vară 2008 în oraşul Québec, Canada, Arca poartă icoane româneşti scrise cu alfabet latin şi în… limba română! Probabil pentru prima oară la un eveniment internaţional creştin de asemenea anvergură.

ARCA NOII ALIANŢE, o corabie frumos sculptată ce aminteşte imaginile despre Arca lui Noe şi putin cele ale Arcei din Vechiul Testament, este împodobită cu icoane pictate! Curios însă, şi în mod sigur providenţial, primele trei Îcoane ce mi-au apărut în faţă, purtau scris: «Nunta din Cana», « Cina cea de Taină» şi « Înmulţirea Pâinilor», scris nu în Slavonă sau Greacă, Latină, Italiană sau Franceză, ci …în Română!!! Probabil pentru prima oară la un eveniment international creştin de asemenea anvergură.

Pentru a lansa pregătirea Congresului Eucaristic Internaţional de la Québec în 2008, un grup de tineri creştini din Québec şi Montreal, reuniţi sub numele de «Montée Jeunesse», şi-au exprimat dorinţa creaţiei unui obiect religios simbolic, care să parcurgă Canada anunţând vestea cea bună şi pregătind sufletele creştinilor de toate confesiunile, pentru sfinţitul eveniment. A fost reţinută ideea simbolică de «ARCĂ DE NOUĂ ALIANTĂ». Această ARCĂ este o premieră în istoria congreselor eucaristice internaţionale fiind destinată pregătirii şi comuniunii spirituale a tuturor creştinilor întru ISUS CHRISTOS. Corpul Arcei a fost sculptat de către artistul Alain Rioux din Québec, asistat de soţia sa Chantal Dubois.

ARCA, sub forma unei corăbii, evocă Biserica lui ISUS CHRISTOS şi Poporul Creştin mergând ghidat de Creatorul Său. Lemnul Arcei provine din cinci esenţe şi locuri geografice diferite, simbol al universalităţii creştinismului şi al Bisericii care cheamă creştinii din toate ramurile sau naţiunile lumii, să se unească spiritual întru ISUS CHRISTOS. Sus pe Arcă, se află un cufăr de lemn, ornat cu frumoasele Icoane, suflet din dragostea pentru frumos şi sfânt a neamului românesc, pictate şi sfintite în România şi apoi trimise la ROMA.

Ca simbol al uniunii creştinilor întru ISUS CHRISTOS, ARCA a poposit peste tot unde a fost invitată în Canada, până în această vară a anului 2008, moment al desfăşurării Congresului în oraşul canadian Québec. Probabil au fost şi biserici românesti din Canada care au invitat-o şi au găzduit astfel mesajul creştin purtat de icoanele venite din ţara mamă, România. Un reportaj video complet se află pe site-ul www.cei2008.ca, iar organizaţiile, Bisericile sau aşezămintele de cult ce doresc să afle mai multe detalii despre ARCA NOII ALIANŢE pot obţine informaţii pe acest Site-Web. În aceste timpuri de împlinire a 1900 de ani de la împletirea culturilor Daco-Romane aflate la baza originii latine a Românilor, binecuvîntată la ROMA, ARCA NOII ALIANŢE poartă-n ea prin lume, o parte din sufletul românesc.

Siglaconsemnează
Daniel Constantin Manolescu
Coordonator principal « AGORA ROMAGNA LATINA » – Canada
Forum pentru Istorie, Cultură şi Latinitate

Topice: Diverse | Comments Off on O ARCĂ A NOII ALIANŢE ÎN CANADA, PICTATĂ ROMÂNEŞTE!

Comentarii închise.