Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Duminica Tuturor Sfinţilor

de Radu Botiş | Iulie 1, 2008

Data de 22 iunie 2008, în Parohia Ortodoxă Română Benesat, protopopiatul Jibou, judeţul Sălaj a fost pusă piatra de temelie pentru construcţia noii biserici (cu hramul Adormirea Maicii Domnului) de către P.S. Episcop Dr. Petroniu Sălăjeanul, al Episcopiei Zalăului, Silvaniei şi Sălajului.
La sosirea în parohie, P.S. Sa a fost întâmpinat de către primarul comunei domnul Sorin Romocea dimpreună cu mulţime de credincioşi din localitate precum şi din satele din jur.
Din soborul de preoţi participanţi la slujba de sfinţire amintim pe pr. stavr. Vasile Rus, consilier economic (parohia Cristolt), pr. prot. al protopopiatului Jibou, părintele Ioan Neamţu, pr. Daniel Babos, secretar prot. Jibou (parohia Cuceu), pr. Horia Pop (parohia Aluniş), pr. stavr. Radu Botiş (parohia Arduzel, MM), pr. iconom Flaviu Covaciu (parohia Chelinţa, MM), pr. Vasile Gurzau (parohia Biusa).
Preotul paroh, iconom stavrofor Ioan Rus a adresat mulţumiri tuturor celor prezenţi amintind faptul că nu este lucru deloc uşor construirea unei biserici, dar cu nădejde la Maica Domnului şi la Tatăl Ceresc, nu este imposibil.
P.S. Episcop Dr. Petroniu, pe lângă alese cuvinte duhovniceşti adresate mulţimii de credincioşi spunea că Biserica este “casa lui Dumnezeu” iar pentru ridicarea unui lăcaş de închinare, nici un efort nu este prea mare, cu atât mai mult cu cât vechea biserică a parohiei a devenit neîncăpătoare. Bucuria s-a văzut pe feţele tuturor celor prezenţi.
Domnul să te ajute părinte Ioan Rus alături de cei pe care îi păstoreşti.

Sfinţire BenesatSfinţire BenesatSfinţire Benesat
Sfinţire BenesatSfinţire BenesatSfinţire Benesat
Sfinţire BenesatSfinţire BenesatSfinţire Benesat

Topice: Reportaje | Comments Off on Duminica Tuturor Sfinţilor

Comentarii închise.