Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

CONCURSUL NATIONAL DE POEZIE «DRAGOS VRANCEANU»

de admin | August 1, 2008

Editia a VI-a, 28 – 30 august 2008, Rm.Valcea si Babeni – judetul Valcea

Organizatori : Consiliul Judetean Valcea, Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea si Societatea Tinerilor Creatori si Artisti Valcea in parteneriat cu Fundatia Nationala “Niste Tarani” Bucuresti.

Inscrierile la Concursul National de Poezie “Dragos Vranceanu” – editia a VI-a, se primesc pana luni 04 august 2008 pe e.mail : studiocreatie@yahoo.com

Participantii vor trimite 10 – 15 poezii si fisa de inscriere dupa modelul anexat pe adresa de e.mail mai sus mentionata sau prin posta pe adresa: Centrul Judetean al Creatiei Populare Valcea : B.dul N.Balcescu nr.26 A, cod 240192, Rm.Valcea, jud. Valcea, specificand pe plic « pentru Concursul National de Poezie « Dragos Vranceanu »

Lucrarile vor fi semnate cu un motto, iar datele personale vor fi inscrise numai pe fisa de inscriere. Nu se impune limita de varsta. La concurs se pot inscrie autori care nu au debutat in volum.

Fiecare autor participant poate fi recomandat de catre un profesor, scriitor, om de cultura si arta, personalitati ale vietii spirituale romanesti, ale caror argumente sau referinte critice asupra lucrarilor de debut pot aduce o contributie deosebita la stimularea si promovarea literaturii de valoare. Referintele, recomandarile acestora se pot trimite pe e.mail, maxim 1 pag. A4 si vor face obiectul unor dezbateri in cadrul Colocviului national de poezie sub genericul « Casa de sub padure », la care autorul premiat va fi insotit de profesorul care l-a recomandat sau girat ca poet.

Concursul este dotat cu premii, dupa cum urmeaza:
– castigatorul Marelui premiu « Dragos Vranceanu » va beneficia de editarea si tiparirea volumului de poezii, precum si de lansarea acestui volum de debut in februarie 2009, ziua de nastere a regretatului scriitor
– premiul I – 400 lei ; premiul al II-lea – 300 lei ; premiul al III-lea – 200 lei ; mentiune – 100 lei.

Se vor acorda diplome atat pentru laureati, cat si pentru profesorii care trimit referinte critice ori argumente pentru participantii recomandati.

Festivitatea de premiere a laureatilor concursului va avea loc in perioada 28-30 august 2008, la « Casa de sub padure », casa regretatului scriitor din orasul Babeni, judetul Valcea. Castigatorii vor fi anuntati in timp util.

Info: tel. 0744145748 e-mail: studiocreatie@yahoo.com

Coordonator proiect: prof. Mihaela Deaconu

Va multumim pentru colaborare si va asiguram de consideratia noastra.

Topice: Diverse | Comments Off on CONCURSUL NATIONAL DE POEZIE «DRAGOS VRANCEANU»

Comentarii închise.