Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Europarlamentarul Cătălin Nechifor – protecţia copiilor care utilizeaza internetul

de admin | August 21, 2008

Referitor la „Propunerea de decizie a PE şi a Consiliului UE de stabilire a unui program comunitar multianual pentru protecţia copiilor care utilizează Internetul şi alte tehnologii de comunicare“, europarlamentarul PSD Cătălin Ioan Nechifor va stabili poziţia socialiştilor europeni din cadrul Comisiei pentru bugete a Parlamentului European („shadow opinion“)
Programul comunitar multianual privind protecţia copiilor care utilizează Internetul şi alte tehnologii de comunicare îşi propune, printre altele, promovarea unui mediu „curat“ pe Internet, sensibilizarea publicului larg cu privire la existenţa acelor reţele virtuale malefice, reducerea conţinutului ilegal – care promovează violenţa, xenofobia, rasismul şi terorismul, precum şi realizarea de schimburi a celor mai bune practici în lupta împotriva cyber criminalităţii.
Raportul privind sus-menţionatul program multianual, elaborat de eurodeputata Roberta Angelilli, va fi votat, cel mai probabil, în sesiunea plenară din octombrie 2008.

„În urmă cu 15 ani, nimeni nu putea anticipa o asemenea dezvoltare a tehnologiilor de comunicare, care să conducă în prezent la extinderea cyber-criminalităţii şi multiplicarea surselor de informaţie cu caracter violent, rasist, xenofob şi care promovează terorismul la scară mondială. Dezvoltarea Internet-ului, apariţia tehnologiei GSM şi a serviciilor de tip SMS şi MMS, precum şi comer-cializarea pe scară largă a telefoanelor mobile dotate cu cameră foto şi video, a permis extinderea nepermisă şi aproape necontrolabilă a unor adevărate reţele virtuale malefice, care au drept ţintă copiii şi adolescenţii“, a declarat Nechifor.
În viziunea eurodeputatului social-democrat,“Parlamentul European şi Consiliul UE trebuie să protejeze grupurile ţintă vulnerabile, fiind necesară alocarea de resurse financiare, la dispoziţia statelor membre, precum şi definirea programelor multianuale pentru protecţia în utilizarea Internet-ului şi a celorlalte tehnologii de comunicare. În câţiva ani, copiii şi adolescenţii de astăzi vor deveni cetăţeni europeni cu drepturi depline; iată de ce trebuie făcute toate demersurile pentru ca valorile europene pe care le promovăm împreună de jumătate de secol să poată fi duse mai departe“.

Topice: De pe internet | Comments Off on Europarlamentarul Cătălin Nechifor – protecţia copiilor care utilizeaza internetul

Comentarii închise.