Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Salut România, salut diaspora!

de Losonczy Alexandru | Februarie 9, 2009

În urmă cu exact un an, sub titlul “Salut România”, am publicat primul articol din revista “Glas Comun”, între timp au apărut foarte multe articole din şi despre diaspora aşa că nou titlu aniversar este cel de sus “Salut România, salut dispora!”.

Punerea în “pagină” (on-line) a pornit de la insistenţele părintelui Radu Botiş, pe care l-am cunoscut oarecum întâmplător (dar de fapt nimic nu-i întâmplător pe lumea acesta). Părintele a propus numele “Glas Comun” pentru a sugera astfel intenţia de ecumenism a revistei, pornind de la sintagma “…la realizarea căreia sunt aşteptaţi să-şi aducă aportul toţi iubitorii de Hristos”. A rămas şi este Glas Comun… glasul mai multor confesiuni creştine pe teme culturale.

După câteva încercări, am stabilit să publicăm, câte un articol pe zi lucrătoare (luni – vineri), regulă de la care ne vom abate numai în cazuri de “forţă majoră”. Aşa a şi fost, am publicat cu câteva excepţii, câte un articol pe zi… Excepţiile au constat în, două articole pe zi sau în articole publicate sâmbăta şi duminica, legate în general de sărbători religioase sau alte evenimente.

Revista a crescut văzând cu ochii, şi slavă Domnului, am avut suficiente articole să asigurăm ritmicitatea publicarii, iar acum la aniversarea de un an, revista se mândreşte cu cele peste 330 de articole publicate şi cu cei peste 90 de autori de diferite confesiuni şi orientări. Articolele sunt grupate în 16 categorii ce acopreră aproape toate genurile literare, de la poezie la roman, trecând prin reportaje, studii, meditaţii şi predici. Printre cei mai prolifici autori trebuie să îi amintim pe: părintele Radu Botiş, Ligya Diaconescu, părintele Petru Berbentia, Liviu-Florin Jianu, Victoria Duţu, Ionuţ Caragea, Klara-Lucia Losonczy, Dan Somnea, Luan, dar lista e lungă pînă la 90… Transmitem mulţumiri la toţi cei ce au contribuit într-un fel sau altul la succesul revistei şi îi aşteptăm pe viitor să ne mai trimită materiale. Mulţumim în mod special domnului Florin Bădican pentru bunăvoinţa de a ne trimite spre publicare fragmente din romanul domniei sale “Infernul roşu”, sperăm să primim în continuare noi materiale.

Şi din punct de vedere al audienţei s-a înregistrat de asemenea o creştere aproape continuă, culminând cu luna ianuarie 2009, când s-au înregistrat 2.930 de vizitatori unici cu 6.099 afişări, situând situl pe locul 145 la secţiunea spiritualitate de la www.Trafic.ro. Majoritatea (peste 90%) vizitatorilor, după cum este şi normal, sunt din România, dar avem peste 100 de accese şi din ţări ca Republica Moldova, Satele Unite, Canada, Germania, Italia, Spania sau Franţa, ceea ce reflectă puterea diasporei din aceste ţări.

În final rog pe Bunul Dumnezeu să ne îndrume paşii  în continuare pentru a putea slăvi numele Lui prin modestele noastre mijloace!

Doamne ajuta!

Faţa CD-ului omagial PS: În scurt timp conţinutul CD-ului omagial va putea fi vizualizat pe net!

Topice: Editoriale | Comments Off on Salut România, salut diaspora!

Comentarii închise.