Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Prietenie

de admin | Martie 3, 2009

Vreau sa explic mai jos, de ce redirecţionez eu mesaje sau glume: 

«Un om şi un câine mergeau pe un drum. Omul se bucura de frumuseţea zilei, când, deodată îşi dădu seama că de fapt murise. Îşi aducea acum aminte clar că murise iar câinele care mergea lângă el, murise chiar cu mai mulţi ani în urmă…  Se întreba “…oare unde duce drumul ăsta?” După o vreme ajunseră amândoi în dreptul unui gard înalt de piatră. Privindu-l mai de îndeaproape, văzu că era făcut dintr-o marmură foarte fină. Mai sus pe colină, gardul era întrerupt de o arcadă care strălucea în soare. Ajunseră acolo şi văzu că era încrustată cu perle iar aleea care ducea spre ea  părea pavată cu aur. El şi câinele său se apropiară de poartă şi atunci observă într-o parte, un om şezând la un birou. Îl întrebă: 

– Scuzaţi-mă, unde ne aflăm?
– Aici e Raiul – răspunse acesta.
– Minunat, zise omul, pot să vă rog să ne daţi puţină apă?
– Bine’nţeles, intraţi înăuntru. Am să trimit imediat vorbă să vi se aducă nişte apă cu gheaţă. Facu un gest şi poarta începu să se deschidă.
– Prietenul meu, poate intra şi el? – întrebă călătorul arătând înspre câine.
– Îmi pare rău, dar noi nu acceptăm animale. 

Omul se gândi o clipă, apoi se întoarse şi îşi continuă calea pe care pornise împreună cu câinele său. După încă o plimbare lungă, pe vârful unei alte coline, pe un drum prăpădit de ţară, dădură de o fermă a cărei poartă părea că nu avusese zăvor niciodată. De gard, nici vorbă. Se apropie şi văzu un cetăţean şezând, rezemat de un copac şi citind o carte. 

– Scuzaţi-mă! – i se adresă el. Aveţi cumva puţină apă? 
– Da, desigur… e o cişmea ceva mai încolo. 
– Şi pentru prietenul meu? – arătând către câine. 
– Trebuie să fie şi o strachină chiar lângă cişmea. 

Trecură de poartă şi ajunseră la o cişmea veche, cu pompă. Omul şi câinele băură pe săturate. După ce terminară, se înapoiară la omul de sub copac. 

– Ce loc este acesta? – întrebă călătorul. 
– Asta este raiul. 
– Sant total încurcat. Un cetăţean, ceva mai jos pe drumul ăsta, mi-a zis că raiul este acolo unde era el. 
– Te referi la locul acela cu aleea de aur şi zid de marmură?… Ăla e iadul. 
– Şi nu vă deranjează că ei folosesc acelaşi nume ca Dumneavoastră?!… 
– Din contră, santem fericiţi că ei îi triază întâi pe cei care sunt gata să-şi lase în urmă prietenii cei mai buni.»

Deeeci… uneori ne mirăm de ce prietenii continuă să redirecţioneze glume spre noi, fără a ne scrie un singur cuvânt. Poate asta ar fi o explicaţie: Când eşti ocupat, dar vrei totuşi să menţii contactul cu prietenii, ce faci? Redirecţionezi mesajele primite şi glumele care le-ar putea aduce un zambet! Nu că nu aş avea ce face, dar mă gândesc şi la alţii, de câte ori văd ceva frumos sau interesant. De asemenea, ca să ştii că nu eşti uitat, că ţi se mai acordă încă importanţă, că eşti iubit, ce crezi că-ţi trebuie? Un mesaj sau o glumă redirecţionată din partea prietenilor tăi… Aşa că, data viitoare, când vei primi un mesaj sau o glumă, nu te gândi la ea doar ca la “încă o glumă redirecţionată”, ci la faptul că cineva s-a gândit la tine astăzi şi că prietenul tău de la capătul celalalt al computerului, a vrut să-ţi trimită un zambet! Sunteţi cu toţii bineveniţi la strachina mea oricand!!!!!!!!!!!     

P.S. Textul nu-mi aparţine şi nici nu ştiu al cui este, dar este un îndemn la…. PRIETENIE.

Topice: De pe internet | Comments Off on Prietenie

Comentarii închise.