Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Şi pentru Femeile fără adăpost din Galaţi a fost 1 Martie

de Cezarina Adamescu | Martie 6, 2009

INIŢIATIVE UMANITARE

img_0001.jpgZiua Mărţişorului a însemnat o rază de bucurie şi speranţă şi pentru femeile fără locuinţă stabilă, găzduite temporar în clădirea din Tiglina I, unde a fiinţat Căminul de copii orfani.
Un grup de femei inimoase, în frunte cu Doamna Gabriela Chiru, din cadrul Uniunii Judeţene a Pensionarilor din Galaţi au avut o iniţiativă lăudabilă, pregătind 12 pachete cu mărţişoare, fructe şi dulciuri, pentru tot atâtea femei, fără mijloace de subzistenţă, care-şi duc traiul în acest adăpost, ajunse într-o situaţie precară.

Însă Primăvara nu întreabă dacă eşti sărman, fără adăpost deasupra capului, sau ai nenumărate locuinţe şi, aproape imposibil de numărat, camere şi dependinţe. Ea vine intempestiv şi se manifestă deopotrivă, ca şi soarele care răsare pentru toţi în mod egal.

Şi organizatorii care, nu pentru prima dată au avut astfel de iniţiative, şi femeile din adăpost, sunt conştienţi că problema locuinţelor nu se rezolvă într-o clipă, cu o sacoşă de fructe şi dulciuri. Dar este puţin mai mult decât nimic.

Femeile s-au întâlnit şi şi-au împărtăşit din experienţele lor de viaţă, din gânduri şi din năzuinţe. Faptul că femeile fără adăpost au avut cui spune în această zi necazul lor este mai mult decât un mărţişor. Este un semn că Dumnezeu nu le-a uitat.

Femei pe care soarta le-a azvârlit brutal în situaţii imposibile pentru supravieţuire. Poveşti adevărate. Poveşti cu părinţi şi copii, bunici şi nepoţi. Poveşti crude. Poveşti de viaţă. Ar trebui să-ţi faci un picuşor de timp să le asculţi plângerile.

Uniunea Judeţeană a Pensionarilor, prin reprezentantele ei, este atentă la toate poveştile oamenilor. Atentă şi gata să pună umărul. Dacă nu să rezolve, măcar să le împărtăşească, să îndrume, să sprijine cu o vorbă, cu un sfat, cu o indicaţie bună. Şi acest lucru contează. Uneori, mai mult chiar decât un sprijin material. Te face să uiţi amarul, greutăţile cu care te confrunţi, nedreptatea.

Omul de lângă noi. Omul pe lângă care trecem grăbiţi, nepăsători, enervaţi foarte, că ne disturbă programul nostru, liniştea aparentă, apa căldicică în care ne place să ne scăldăm, într-o dulce reverie.

Un mănunchi de femei, alături de alt mănunchi de femei, în 28 februarie 2009 şi-au dat bineţe. Primele au împărţit, celelalte au primit câte un dar, puţin din puţin, dar din dar, sporind fapta creştinească, aşa cum Iisus Hristos a înmulţit pâinile şi peştii pe munte.
12 femei care, precum 12 apostoli, vor împărţi darurile şi vor duce, la rândul lor, mai departe, mesajul umanitar, creştinesc, devenit Crez, al celor care trudesc la Uniunea Judeţeană a Pensionarilor din Galaţi, sub deviza spirituală: „Totul pentru oameni”, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii celor mulţi, celor singuri, celor sărmani şi celor aflaţi la limita subzistenţei.

Pentru toţi, Primăvara şi-a deschis braţele, să-i primească, o dată cu primele raze de soare, o dată cu primele flori, înmiresmând sufletele, deopotrivă.

Topice: Reportaje | Comments Off on Şi pentru Femeile fără adăpost din Galaţi a fost 1 Martie

Comentarii închise.