Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

UN ÎNGER DE PAŞTE

de Ana-Maria Gîbu | Aprilie 25, 2009

Într-una din zilele frumoase de primăvara, în Săptămâna Mare a Paştelui eram în parcul din centrul oraşului. Mă plimbam liniştită pe alei, admirând cireşii şi zarzării înfloriţi şi priveam undeva, sus, foarte departe.

Pe cerul albastru, norii albi , pufoşi zâmbeau către oameni. Un arc auriu de lumină a invadat deodată cerul. Oamenii îl admirau tăcuţi, iar pe chipul lor se citea fericirea. Priveau cu mirare şi uimire cum, printre nori, din arcul luminos apăreau îngeri care pluteau uşor spre pământ.

Fiecare dintre îngeri se îndrepta către un om pentru a-i şopti vestea cea mare:

“Iisus va învia şi va fi din nou printre noi pentru a ne ajuta să fim mai buni şi mai credincioşi.

Un înger s-a desprins din alaiul ceresc,,şi-a deschis încet aripile strălucitoare, poleite, parcă, cu argint şi s-a îndreptat spre locul unde stăteam eu. Ceva se întâmpla în jurul meu şi nu înţelegeam ce!

“Ce sunt aceste fiinţe zburătoare cu aripi argintii?”- mă întrebam. Îngerul parcă mi-a citit gândurile. După câteva momente a ajuns deasupra capului meu şi, cu o voce caldă, parcă de copil, mi-a spus:

”- Fii liniştită! Sunt un înger. Am venit să dau vestea cea mare. Hristos a înviat!”

Strălucirea aripilor sale de argint m-a făcut să închid pentru puţin timp ochii.

Eram atât de fericită. Trăiam un vis, dar care era totuşi adevărat. Trebuie să-i mulţumesc îngeraşului pentru că nu a uitat de mine şi pentru că a venit special să-mi amintească că Iisus va învia pentru noi.

Însă…când am deschis ochii nu mai era nimeni. Departe, undeva, sus, sus de tot se mai zăreau puţin îngerii, care, cu acelaşi zbor lin, plecau spre locul de unde au venit. Îngerul meu care m-a anunţat vestea cea mare se urca pe o scară de nori împletiţi cu lumină şi s-a alăturat celorlalţi.

Norii albi şi pufoşi au dispărut. Cerul devenea tot mai senin şi plin de o lumină specială: LUMINA ÎNVIERII.

De sus se auzea din ce în ce mai încet corul de îngeri:”Hristos a înviat din morţi…”

Gândurile noastre, ale oamenilor răspundeau în şoapta sufletului împăcat:”Adevărat că a înviat!”

Dorohoi

Topice: Meditaţii | Comments Off on UN ÎNGER DE PAŞTE

Comentarii închise.