Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Lansare de carte românească la Espacio Niram, Madrid

de George Roca | Octombrie 4, 2009

Poetul George Roca şi “Evadarea din spaţiul virtual”

CopertaSâmbătă, 26 Septembrie 2009, la orele 20, a avut loc în Espacio Niram din Madrid lansarea cărţii de poezii “Evadarea din spaţiul virtual” a poetului şi jurnalistului George Roca, în prezenţa autorului.
Au intervenit Horia Barna, Directorul Institutului Cultural Român din Madrid şi scriitorul spaniol Martin Cid, Directorul revistei de artă şi literatura Yareah. Evenimentul va fi prezentat de jurnalistul Fabianni Belemuski, directorul revistei Niram Art.
George Roca este poet, scriitor, jurnalist, fondatorul a mai multe reviste culturale. Locuieşte de mulţi ani în Sydney, Australia. Este redactor şi colaborator la numeroase reviste culturale româneşti din Australia, Germania, România, Spania, Statele Unite, autorul cărţilor: “Orizonturi albastre” (Antologie de poezie) – 1993, “Dincolo de orizont” (Antologie de poezie) – 1996, “Dezvoltarea arhitecturii în perioada de domnie a binecredinciosului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt” – 2006.
Directorul ICR Madrid, Horia Barna, a interveni cu o prezentare a autorului şi a poeziei române contemporane. Horia Barna este hispanist, traducător, jurnalist şi editor. Licenţiat în Filologie (Universitatea din Bucureşti), a tradus în limba română o serie de autori spanioli precum Carlos Fuentes şi Eduardo Mendoza. Colaborează cu importante reviste de cultură din România şi Spania.
Martin Cid a vorbit despre jurnalismul cultural astăzi, de la Sydney la Bucureşti şi Madrid. Este autorul a trei romane, a numeroase nuvele, articole de caracter literar, publicate în diverse reviste literare din Spania şi fondatorul revistei „Yareah Magazine”.
Evenimentul a fost organizat de Revista Niram Art şi Espacio Niram în colaborare cu Defeses Fine Arts PR Agency.

Topice: Recenzii | Comments Off on Lansare de carte românească la Espacio Niram, Madrid

Comentarii închise.