Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Bursele Jean Ţăranu

de admin | Februarie 1, 2010

Reşedinţa Internaţională a Scriitorilor şi Artiştilor—Val David, Quebec, Canada

1045 Rue du Renard et du Corbeau
Val, David, Quebec
Canada
Info: Flavia Cosma
Email: flaviacosma@rogers.com
http://www.flaviacosma.com  

Bursele bianuale Jean Ţăranu (reşedinţe de câte o lună)
Aprilie-Mai ( data limita de inscriere: 15 februarie) si
Octombrie-Noiembrie (data limita de inscriere: 1 iulie)

Ne face o deosebită plăcere să putem oferi această oportunitate scriitorilor şi artiştilor plastici, profesorilor, cercetatorilor şi creatorilor în domeniul literaturii şi a artelor, şi mai cu seamă celor născuţi sau originari din România, pentru a-şi putea dezvolta proiectele in cadrul Casei de Creaţie Val David, unde sperăm că vor găsi liniştea necesară pentru o şedere productivă şi plină de satisfacţii profesionale.
In vara anului 2009 am avut bucuria de a realiza un vis mai vechi şi anume, am inaugurat în încântǎtoarea staţiune de vacanţǎ Val David, Quebec, Canada, o Reşedinţǎ Internaţionalǎ pentru Scriitori şi Artişti. Val David este o localitate situatǎ la 75 km de Montreal şi la 50 km distanţǎ de Mount Tremblant, staţiunea de ski internaţionalǎ cu cele mai lungi piste de ski din lume.
In calitatea mea de poetǎ, scriitoare şi traducǎtoare, autoare a 24 de cǎrţi dintre care 17 de poezie, am avut ocazia sǎ vizitez şi alte case de creaţie din Europa, Statele Unite şi America de Sud, şi pot sǎ declar cu mândrie cǎ Reşedinţa Internaţionalǎ din Val David se înscrie printre cele mai bune în ceeace priveşte atmosfera şi condiţiile de creaţie. Este un loc ideal pentru dezvoltare de noi proiecte artistice. Reşedinţa oferǎ fiecǎrui participant posibilitatea de a-şi utiliza şi programa timpul dupǎ necesitǎţi, departe de cerinţele vieţii de zi cu zi. Aici scriitorii şi artiştii se pot întâlni, trǎi şi crea într-o comunitate multiculturalǎ, generatoare de noi idei şi concepte cultural-artistice.
Pentru promovarea operelor scriitorilor şi artiştilor rezidenţi, Casa de Creaţie Val David organizeazǎ recitaluri de poezie, lecturi şi expoziţii de artǎ. Intr-un viitor apropiat ne propunem sǎ publicǎm o revistǎ culturalǎ incluzând lucrǎri ale participanţilor la reşedinţǎ.
O notă deosebitǎ o constitue bursa Jean Ţǎranu, bursǎ înfiinţatǎ în memoria doctorului şi scriitorului Jean Ţǎranu, (1921-2009), preşedinte si membru fondator a Asociaţiei Românilor din Canada şi a Câmpului Românesc de la Val David. Admiterea la aceste burse se face pe baza realizǎrilor literare-artistice ale aplicanţilor, de cǎtre un juriu constituit din personalitǎţi scriitoriceşti si artistice. Criteriul de admitere este excelenţa în domeniul respectiv de activitate. Nu se acceptǎ discriminǎri pe bazǎ de rasǎ, religie, sex, vârstǎ sau condiţie fizicǎ.
Bursa Jean Ţăranu din cadrul Centrului de Creaţie—Val David, Quebec, Canada, este bazată pe colaborarea dintre Centrul de Creatie şi universităţile, instituţiile culturale sau persoanelor fizice care doresc să participe în acest proiect. Rata lunară pentru cei admişi la aceste burse este de $ 400.00 dolari canadieni in loc de rata lunară obişnuită care este de minimum $ 800.00 pe lună.

Pentru informaţii suplimentare despre Reşedinţa Scriitorilor şi Artiştilor din Val David, Quebec, Canada şi despre bursa de creaţie Jean Ţǎranu vǎ rugǎm sǎ vizitaţi web situl http://www.flaviacosma.com  (secţiunea Writers and Artists Residence Val David) sau sǎ mǎ contactaţi direct la flaviacosma@rogers.com

Dragi Prieteni,

La Mulţi Ani 2010! Vă dorim un an nou cu pace, realizări şi activităţi creatoare importante în domeniul literar şi artistic. Sperăm că anul 2010 ne va da prilejul să ne conectăm cu dumneavoastră mai des prin intermediul programelor şi evenimentelor culturale din cadrul Casei Internaţionale de Creaţie, din Val David, Quebec, Canada.

Dacă luna ianuarie este luna luărilor de decizii importante pentru anul în curs, vă oferim posibilitatea de a acţiona încă de pe acum: Următorul şi primul termen de depunerea a aplicaţiilor pentru bursele Jean Tăranu pe perioada aprilie si mai 2010 este la data de 15 februarie. Vă invităm să completaţi aplicaţia pe care o veţi găsi accesând situl http://www.flaviacosma.com/Val_David.html  Nu se percepe nici o taxă pentru depunerea aplicaţiilor.

Pentru a vă informa despre IWAR, Val David înainte de a face aplicaţia—ori simplu pentru a vă familiariza cu Reşedinţa—puteţi să consultati datele proiectului pe situl http://www.flaviacosma.com/Val_David.html.

Stabilirea unor baze de colaborare cu dumneavoastră este un obiectiv important din punctul nostru de vedere şi de aceea dorim să vă amintim de o nouă posibilitate de a vă ţine la curent cu evenimentele din cadrul Casei de Creaţie Val David: Facebook (Flavia Cosma)

Vă rugam să primiţi cele mai bune urări de sănătate şi succese din partea noastra acum la începutul anului 2010 şi la începutul unei noi decade!

Cu cele mai bune urari,

Flavia Cosma
Director—The International Writers’ and Artists’ Residency, Val David, Quebec, Canada http://www.flaviacosma.com/Val_David.html (Writers and Artists Residence)
International Affairs Chair–The League of Canadian Poets

Topice: Diverse | Comments Off on Bursele Jean Ţăranu

Comentarii închise.