Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Salvați Mănăstirea Cetățuia Negru-Vodă!

de admin | Martie 6, 2010

Sursa: Ciprian Voicila 

Cu scuzele de rigoare pentru repetarea mesajului de anul trecut, revin cu un apel, de data aceasta disperat, în sprijinul Mănăstirii Cetățuia Negru-Vodă.
Nu mi-am imaginat la acel moment că lucrurile se vor înrăutăți cu mult mai mult. Mare speranță îmi pun în puținul celor mulți, de aceea vă rog să transmiteți și altora acest mesaj!

De când v-am scris, cam acum două luni, situația s-a schimbat dramatic (sau poate nu cunoșteam eu toate detaliile): nu mai sunt 3 cșlugșri, ci doar pșrintele stareț, care suferă de cancer la pancreas. Acum a rămas singur în vârful unei stanci foarte greu accesibile pe timp de iarnă, bolnav și cu facturi neachitate!

Pe lângî rânduiala strictă de mănăstire mai trebuie să îngrijească și cele două bătrâne care până acum găteau pentru obștea ceva mai numeroasă! Din păcate și ele sunt bolnave și nu îl mai pot ajuta. E strigător la cer cum o biserică rupestră dintr-un sit arheologic cu vestigii dacice, cu moaștele întregi ale unui cuvios român, cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, cu izvorul de aghiasmă care curge doar între sărbătoarea Izvorului Tămăduirii și Adormirea Maicii Domnului și cu crucea de piatră la care cei ce se roaga cu credință dobândesc grabnic ajutor rămân în părăsire, fără ca nimeni să nu fie interesat să le valorifice și să le facă mai bine cunoscute, spre folosul oamenilor!

Cum să supraviețuiască o mănăstire atât de bogată în daruri, doar cu un singur suflet nevoitor? Aici ar fi trebuit să vină credincioșii în număr mare, fără sa le pese de greutatea drumului. Oare atât de mult s-au răcit inimile noastre, încât prin nepăsare vom condamna astfel de locuri la pustiire?

Încă mai sper că nu.

Pentru mai multe informații recomand și site-ul de mai jos:

www.cetatuiamuscel. ro

Adresa la care se pot trimite pomelnice și bani este:
Mănăstirea Cetățuia Negru-Vodă,
loc. Cetățeni, jud. Argeș, cod 117240,
protos. Modest Marian Ghinea.

Doamne ajuta!

Biserica exterior
Bazin de apă
Peștera - interior
Tâmpla

APEL DE SUFLET  (preluat de pe situl mănăstirii)

Iubiți credincioși,

Bisericuța din grota mai amintește, prin urmele celor trei straturi de pictură, de evlavia Domnitorilor ce-și găseau aici refugiu în vremuri de restriște.
Aici nu exista nici o sursă de apa, în afară de două bazine de piatră în care se colectează apa de ploaie.

În Sfântul Altar există un mic izvor, considerat făcător de minuni, el picurând numai într-o scurtă perioadă a anului, cuprinsă între Izvorul Tămăduirii și Adormirea Maicii Domnului.

Pentru a termina lucrările începute la noua biserică, din curtea Mănăstirii, cei ce vor să-și arate dragostea față de Evanghelia lui Hristos și pentru patrimoniul național, poate depune obolul său în contul nostru deschis la B.C.R. Câmpulung:
titular -Mânăstirea Cetăţuia Negru Vodă, Loc. Cetăţeni-Argeş-117240,
cont IBAN- RO98.RNCB.0023.0135.9944.0001-RON,
RO44.RNCB.0023.0135.9944.0003-Dolari SUA ,

telefon: 0248/544.000;
E-mail:
cetatuiamuscel@yahoo.com.  

Vă mulțumim și Dumnezeu să vă primească jertfa și să vă asculte rugăciunile!

Topice: Diverse | Comments Off on Salvați Mănăstirea Cetățuia Negru-Vodă!

Comentarii închise.