Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Prezenţă românescă la-Centenarul Miguel Hernandez

de admin | Aprilie 24, 2010

Cu motivul „Centenarului poetului Miguel Hernandez” Asociaţia literară din Benimaclet a organizat, ca în fiecare an, o serie de activităţi comemorative.
Anul acesta a fost invitată actriţa octogenară Tachia Quintanar, muza poetului
Gabriel García Márquez şi a poetului Blas de Otero . Gabriel García Márquez, fermecat de talentul şi frumuseţea artistei, i-a dedicat poemul în versiunea franceză:
„El amor en los tiempos del cólera”.
Tachia Quintanar, după o îndelungată carieră artistică, cunoaşte în anul 1980 pe cântăreţul şi compozitorul Paco Ibáñez în compañía căruia va da numeroase recitalui poetico- muzicale în toată lumea. Recent sosită din Columbia, artista Tachia Quintanar, a oferit un magnific recital poetic publicului din Benimaclet.
Alături de artista spaniolă care trăieşte în Franţa de mai bine de 50 de ani, a fost invitată şi poeta de origine română Adriana Vidroiu care a susţinut un scurt recital de creaţii proprii dedicate marelui poet spaniol Miguel Hernandez. Evenimentul a avut loc în aula Centrului de Servicii Sociale situat în Piaţa Benimaclet şi s-a bucurat de asistenţa iubitorilor de poezie din zonă şi un numai.

Topice: Diverse | Comments Off on Prezenţă românescă la-Centenarul Miguel Hernandez

Comentarii închise.