Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Întrebări fără răspunsuri

de Gelu DRAGOŞ | Decembrie 8, 2012

   S-a încheiat campania electorală şi mă bucur ca un copil care primeşte cireşe în miez de luna mai. Atâta ceartă pe stradă, în bufet, în faţa bisericii, la (în) televizor n-am văzut în viaţa mea. Din păcate tonul l-au dat „cantindanţii”la Camera Deputaţilor şi Senat, preşedintele Traian Băsescu, Po(a)nta şi Crin Din Pădurea (de uscături) Adormită. Nu vreau să-mi înnegresc sufletul şi să-mi amintesc de un Gigi Becali şi alţii ca el dar vreau să vă spun că în afară de atacuri la persoană nu am văzut nici un program de redresare economică a României deoarece BNR ne ameninţă cu criza şi în 2013-2014. Ce vor face românii în asemenea condiţii?! Că de slabit nu mai au de unde! Se va întâmpla oare ce s-a întâmplat acum 105 ani la Flămânzi?! Se va întâmpla ca în Grecia şi Spania în acest an?!

   În parlament în aceste vremuri de restrişte am avea nevoie de oameni oneşti, curaţi la inimă şi minte, cu o gândire vizionară, europeană, miloşi şi atenţi la nevoile celor mulţi şi neajutoraţi. Numai că, ceea ce am constatat eu, parcă pe mandat ce trece (din 4 în 4 ani), cu mici excepţii, pătrund în parlament oameni tot mai dubioşi, mai slab pregătiţi, aventurieri sau care doresc să-şi satisfacă poftele de a deveni parlamentari sau îşi caută acolo imunitatea. Este ca în bancul acela numit „Ordonanţă de urgenţă”: „La facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni să prospere, a hotărât să dea printr-o “Lege Divină” fiecărei nații câte două virtuți. Astfel, El i-a făcut  pe elvețieni – ordonați și respectuoși față de legi; pe nemți – disciplinați și raționali; pe englezi – perseverenți și studioși; pe japonezi – muncitori și răbdători; pe francezi – culți și rafinați;  pe spanioli – veseli și ospitalieri… ș.a.m.d. Când a ajuns la români, i-a spus îngerului consilier care își nota tot, românii vor fi inteligenți, cinstiți și buni politicieni…

După ce a publicat-o în “Monitorul Celest”, îngerul a remarcat:

– Doamne, ai dat tuturor popoarelor câte două virtuți, iar românilor, trei. Oare, în acest fel, nu cumva ei îi vor depăși și exploata pe toți ceilalți?!

– Aoleu, așa e ! Ai dreptate ! Atunci, să revenim cu o “Ordonanță de urgență“:

“Pentru ca virtuțile Dumnezeiești, odată acordate, nu se mai pot lua înapoi, precizez că nimeni nu va putea avea și folosi mai mult de două virtuți în același timp!” Și astfel, se explică de ce românii:

Trist banc dar adevărat. Ce va fi în 9 decembrie?! Mă tem că analfabetismul, sărăcia amestecată cu prostia îi va face pe unii alegători „să pună botul” şi să se lase seduşi de un pahar de ţuică fiartă, de un mititel sau pahar de vin fiert, de un fular sau căciuliţă oferite de politicieni de joasă speţă, gen Truşculescu, Boureanu, Prigoană (ce nume predestinate poporului român!) şi să fie din nou realeşi!

Concluzia pe care am tras-o de ceva vreme este că viaţa României ca stat, viaţa românului de rând, ca entităţi vii, vieţile deci, ne sunt puse în pericol. Parcă un batalion întreg de maladii, viruşi şi alte bacterii s-au localizat în întreaga clasă politică românească de după 1989. Îmi amintesc cât de rău ne-am ofuscat pe Silviu Brucan când „Oracolul de la Dămăroaia” spunea că vor trece cel puţin 20 de ani până când societatea se va însănătoşi.

Mă întreb pe bună dreptate, oare cu aceşti politicieni, fie de la USL, ARD, PP-DD, UDMR chiar se va întâmpla miracolul?! Ori poate omenirea se va sfârşi odată cu noi, după prezicerile Calendarului mayaş, care spune că pe 21 decembrie 2012 Planeta Nibiru se va ciocni cu Planeta Albastră – Terra iar Soarele ne va topi cu radiaţiile emise ca pe nişte găze neînsemnate? Apocalipsa  la români pe când totuşi, pe 9 decembrie sau 21?!

 

                                                                              GELU DRAGOŞ

Topice: Diverse | Comments Off on Întrebări fără răspunsuri

Comentarii închise.