Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

PARLAMENTARI ARDELENI

de Ilie Bucur | Decembrie 12, 2012

“PARLAMENTARI  ARDELENI,  PĂMÂNTUL SFÂNT VĂ   CHEAMĂ  LA  DATORIE”

Am aşteptat aceste alegeri cu “sufletul la gură“, după cum spune ardeleanul. Ne-am pus speranţa într-o schimbare din toate punctele de vedere: pentru binele poporului român, pentru o demnitate a ROMÂNIEI în lume, pentru a fi un exemplu de respectare a drepturilor tuturor conlocuitorilor de orice etnie, rasă şi religie. Fiecare dintre noi după conştiinţă de sine şi naţională, după interesele altora, după slugărnicia celor laşi, am căutat să ne manifestăm la vot, dar eminamente pentru o treabă mai bună, care să pună capăt atâtor nereguli, umiliri, jigniri şi lucruri fără de Dumnezeu, gata să arunce poporul şi ŢARA în haos şi ruşine.

Noi românii ardeleni am primit cu multă bucurie  vestea victoriei, cu gândul că extremiştii udemerişti nu vor mai fi la guvernare, dar bucuria ne-a fost de scurtă durată fiindcă UMILIREA TUTUROR ARDELENILOR CU SUFLET PUR ROMÂNESC avea să continue după anunţul stupid şi trădător chiar al aceluia care se vrea a fi viitorul prim-ministru al României şi care, înainte, spunea că nu face pact cu udemereul. “Am să vă dau o veste bună, udemereul acceptă tratativele pentru intrare în noul parlament”.

Suntem minţiţi, trădaţi şi umiliţi! Iată câteva motive:

1. L-am condamnat pe preşedintele Băsescu, tot umilindu-l şi jignindu-l pe prim-ministru, adresându-i tot felul de invective, pe care noi le consideram la acea vreme nedrepte. Ne pare rău să constatăm şi să spunem că a avut dreptate când l-a făcut mincinos de zeci de ori.

2. Prim-ministrul a avut trecere în rândul multor români prin faptul că, împreună cu Crin Antonescu, erau mari patrioţi şi nu se tem de Bruxxeles şi de alte forţe POPULARE. Iată că, dintr-odată, au devenit mieluşei blânzi, supărător de maleabili pentru alţii dar, în detrimentul celor care i-au propulsat sus în fruntea ŢĂRII şi care aşteptau de la ei dreptate, demnitate, corectitudine de alegător.

3. Mă adresez tuturor parlamentarilor ardeleni ai U.S.L.-ui:  să conştientizaţi situaţia ca atare, şi să căutaţi la nivel de vârf, să duceţi nemulţumirile noastre şi situaţia incertă cu un viitor imprevizibil pentru Ardeal să o rezolve conform intereslui naţional.

4. Cum puteţi domnilor parlamentari români, să faceţi pact cu Hunor, Frunda, Tokeş şi udemereul, care mai ieri spuneau: federalizarea României, Autonomie teritorială, Harghita, Covasna, Mureş – pământ unguresc, părăsiţi pământul sfânt secuiesc valahilor… Ei care în 1989 au decapitat pe românii din secuime, le-au scos ochii şi le-au pus monezi în ochi. Ei care au jucat fotbal cu capul unui român decapitat, au stropit cu motorină corpurile mutilate şi le-au aruncat la decantorul de urină. Ei care după 10 ani de puşcărie sau fugă în Ungaria s-au întors în România ca adevăraţi eroi, fiind zeificaţi, chiar de aceia care urmează să vă fie colegi în parlament. Mergeţi la Ip, Trăznea, Sărmaşu, Moisei şi sângele martirilor români ucişi bestiali de hoardele sălbatice ungureşti, or să vă spună să fiţi mai atenţi ce faceţi;  că mâine, voi, le puteţi lua locul ca eroi, aceea care sunteţi demni, iar alţii, ca trădători, dacă purtarea vă recomandă de aşa natură. Vă place când îl vedeţi pe stindardul Ardealului pe Avram Iancu, spânzurat de un udemerist sau când poartă haine cu România ciuntită şi Ungaria Mare, unde Ardealul este anexat, sau cele peste 1oo.ooo de cărţi cu “Istoria Ungariei” care au intrat în zonele lor şi copiii maghiari, viitorii colegi de joacă, şcoală, viaţă ai copiilor băştinaşi români, învaţă că Ardealul este unguresc, iar noi românii suntem nişte opincari săraci, mămăligari şi cotropitorii lor.

5. L-am criticat pe bună dreptate pe fostul prim-ministru Ungureanu când a vorbit ungureşte, pentru a-i “îndulci” pe unguri la vot, şi atunci când a spus că România este “strâmbă”. Dumneavostră, domnilor parlamentari români ardeleni, aveţi misiunea de a ne arăta că sunteţi “Parlamentari drepţi” şi cu demnitate faţă de popor şi de ţară, dar mai ales la nivel de vârf trebuie să lucraţi mai asiduu, în sensul că trebuie să respectaţi Constituţia şi jurământul depus în faţa lui DUMNEZEU şi  a ŢĂRII.

6. Vă propun tuturor un exerciţiu mental de clasa a II-a: Noi toţi românii suntem de acord ca udemeriştii unguri să fie la guvernare, dar le cerem câteva lucruri: să recunoască punctul unu din Constituţia României; să renunţe le statutul aberant al minorităţilor; să se  supună hotărârii majoritare referitoare la regionalizare, renunţând la preferinţele lor nemeşeşti şi autoritare. Dacă ei sunt de acord, noi, majoritatea, îi iubim, îi primim cu tot dragul în sufletul nostru, iar dacă nu vor, întrebaţi-l pe “Magnificul Ponta şi Antonescu”, întrebaţi-vă domniile voastre în calitate de parlamenatri ardeleni, urmaşi ai eroilor şi martirilor strămoşilor dvs.  Ce motive pot să determine acceptarea  voastră la guvernarea ROMÂNIEI.

7. Privesc în aceste momente unel dezbateri la tv. şi-mi este ruşine de poziţia unor gazetari, ziarişti, cu tot neamul lor, români care nu cunosc suferinţele Ardealului, umilinţele suferite de Ardeal din partea udemeriştilor şi hortyştilor, şi-şi dau cu părerea la tot ce este naţional şi udemereu. Ruşine, aţi făcut o şcoală degeaba, mai bine puneţi mâna pe ISTORIA PATRIEI fiindcă s-ar  putea ca ISTORIA ROMÂNIEI să vă înghită  şi să rămâneţi o ruşine profesiunii demne de gazetari. Slabă şcoală aţi făcut! Eu ca un umil preot am să vă fac recomandarea de a citi cartea unui jurnalist străin, participant la atrocităţile din Ardeal făcute de unguri, şi atunci o să vă daţi seama că trăiţi degeaba şi faceţi doar umbră rea pământului. Cartea se cheamă: “ARDEALUL, PĂMÂNT ROMÂNESC” de Milton G. Lehrer, o carte scrisă de un american prezent la faţa locului. Iată o mostră reală a autorului martor:

Primul meu contact cu Transilvania datează din vara anului 1939, când am fost însărcinat de către marele hebdomader francez “La Tribune des Nations” să intreprind la faţa locului o anchetă cu privire la soarta minorităţilor din Ardeal. Cu acel prilej, am putut cunoaşte pământul şi poporul acestei minunate provincii româneşti. Pământul mi-a povestit dureroasa lui epopee milenară, împletită din suferinţă şi speranţă, din nădejde şi credinţă. Oamenii şi-au deschis larg sufletul lor călit în luptele de veacuri, suflet oţelit dar loiali, dârz dar cinstit şi franc. Minorităţile trăiesc în Transinvania ca într-un adevărat Eden, fiind de multe ori invidiate de însăşi naţia majoritară. Am credinţa că scriind astfel am slujit ADEVĂRUL“. Ce ziceţi, domnilor gazetari români care visaţi aiurea; luaţi notiţe şi la treabă fiindcă ţara are nevoie de adevăr, dragoste, loialitate, demnitate, profesionalism, şi atitudine pur românească.

Domnilor parlamentari ardeleni acum aveţi ocazia să vă arătaţi măsura valorii în faţa ŢĂRII, PATRIEI, PĂRINŢILOR, COPIILOR, FRAŢILOR, ALEGĂTORILOR ŞI EROILOR MARTIRIcare prin jertfa lor supremă au făcut posibil locul vostru călduţ şi atât de râvnit din Parlamentul României.

DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE, DEŞTEAPTĂ-TE  TU  CEL  CE  DORMI”.  AMIN!

 

 

Cu dragoste de DUMNEZEU, ŢARĂ,  oameni,  adevăr,  dreptate,

 

                                     Preot  Protopop Onorific Ortodox Român

Ilie Bucur-Sărmăşanul

Preşedintele Astrei- Sărmaşu

Preşedintele Asociaţiei Alexandru Bătrâneanu-Balda

Membru în Liga Scriitorilor din România

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Topice: Diverse | Comments Off on PARLAMENTARI ARDELENI

Comentarii închise.