Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Noi semne

de Cezarina Adamescu | Februarie 7, 2013

MÂNA CU MIROS DE CULOARE sau VESNICUL EFEMER
-carte memoriala Ionut Catalin Florea-

I. SUB SEMNUL INFINITULUI
N-am sa spun povestea lui. Au spus-o altii. Mai bine, mai succint, mai esential. Pot doar sa însailez povestea cartilor mele dedicate lui Ionut Catalin Florea. Dar nici acest lucru nu are cine stie ce relevanta. Si ma tem ca n-ar interesa pe nimeni. Sunt doar niste framântari ale mele, legate de actul creatiei în sine. De compatibilitatea si incompatibilitatea între diferitele specii de arta. Despre receptare si empatie. Despre indiferenta. Se stie, artistii, indiferent de odalitatea lor de expresie, platesc scump libertatea creatiei. N-am întâlnit artist fericit niciodata. Fericirea lor este împlinirea în arta. Ei îsi sunt lor însisi de ajuns. Îsi sunt bucurie si fericire, atunci când au realizat o creatie, cât de mica. Restul sunt amendamente.
Coperta - Cezarina Adamescu - Mana cu miros de culoare1bbOmul si arta – doua entitati complementare care totusi se confrunta. Din aceasta confruntare, arta iese aproape întotdeauna învingatoare. Diferenta dintre ele e  legata de moarte. Omul dispare. Arta ramâne, purtând semnele, amprentele si monadele omului. Îl continua în timp si în vesnicie.
Tocmai lucram la volumul acesta, al treilea în ordinea scrierii, dedicat acestui subiect delicat, pentru ca delicat si sublim fusese si eroul cartilor mele, delicata si situatia, delicate si misterioase si caile comuniunii în spirit….

Citiți întregul articol în format PDF prin legătura de ma jos…
Cezarina Adamescu – MANA CU MIROS DE CULOARE

Topice: Diverse | Comments Off on Noi semne

Comentarii închise.