Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

ADEVĂRAŢII REPETENŢI DE LA BACALAUREATUL 2013

de Adrian Botez | Iulie 9, 2013

…Scriu aceste rânduri, în urma experienţei năucitoare, a unei emisiuni (din ciclul Jocuri de putere), de la Realitatea TV, moderată de dl Răzvan Bogdan (de la ora 23, 7 iulie 2013-până la ora 0, 25, pe 8 iulie 2013). Invitaţi: dnii miniştri Remus Pricopie (ministerul Educaţiei şi Învăţământului) – “în carne şi oase” –  şi Radu Stroe (ministrul de Interne) – telefonic.

Evident, subiectul discuţiei, la care ar fi trebuit să participe (prin comunicarea, în formulare personală, a întrebărilor pe care, noi toţi, ni le punem, legate de  un episode, bizar şi revoltător, al Istoriei Învăţământului Românesc, petrecut în aceste zile!)… şi jurnalistele Realităţii TV, implicate în strângerea şi prezentarea/comentarea de informaţii, despre evenimentele abuzive (în toate sensurile!), de la Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu”-Bucureşti: Emma Zeicescu, Andra Miron, Mariana Mititelu etc.: “Cine este responsabil de teroarea (nejustificată!) introdusă, la bacalaureatul 2013, de organele statului românesc, sub pretextul unei presupuse fraude, la Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu”-Bucureşti?!”

…Dar n-au prea apucat să zică ceva, nici bietele doamne, nici moderatorul emisiunii… – pentru că le-au luat (tuturor!) “maul” cei doi invitaţi, cu o aroganţă de o găunoşenie inimaginabilă şi cu o obrăznicie şi demagogie perfect mârlăneşti şi revoltătoare!!!

Dl ministru Remus Pricopie (care, vineri, 5 iulie 2013, când au fost “umflaţi” – FĂRĂ NICIUN MANDAT! – , în autocarele Poliţei Române, cca 150 de elevi, de la Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu” , şi duşi la…”despărţire”! – n-a bleştit o vorbă, a tăcut ca…”Ignătescu” în păpuşoi, lăsându-l pe premierul Naumovici să se lanseze, elocvent şi “energico-sugestivo-salvator”, adică “amiciţind”, “pe sticlă”, cu “boborul” român şi ai săi vlăstari… – cum afirmase, cu vreo două ore înainte, şi Dalai Lama al presei româneşti, dl. C.T. Popescu!) a ţinut să precizeze, încă dintru început (redau afirmaţia în spiritul ei!), că domnia sa nu putea să se implice în nişte fleacuri, ca acţiunea “Curat violare de…constituţie, dar umflaţi-i!” (pe elevi, părinţi, profesori…), pentru că domnia sa are nevoie să vadă (şi acum îl citez, “în literă”, pe constipatul domn ministru Remus Pricopie!): “tot fenomenul, din perspectivă”, iar nu personalizat, la nivelul unui nenorocit de liceu şi al unor insignifianţi elevi-absolvenţi de liceu…

Tovarăşe Remus Pricopie, îmi cer scuze pentru paralela, cam grosieră, pe care o voi face mai jos, dar, din încruntăturile constipate ale domniei voastre şi din tutuielile, cu totul deplasate, adresate moderatorului şi jurnaliştilor din platoul Realităţii TV – “Andra-Wanda- Emma- Tema…Răzvane…”  – în definitiv, nu pe aceste/acest doamne/domn le/îl tutuiaţi, de fapt – ci pe noi, “boborul”, ale/ai căror purtătoare/purtători de cuvânt sunt domniile lor, jurnalistele/jurnaliştii – …iar eu, unul, care am aproape 60 de ani, nu mă las tutuit de un mucos…(ca să nu mai punem la socoteală agramatismele, de tot grave, ale domniei voastre, tovarăşe Remus Pricopie, ministru al Educaţiei şi Învăţământului, cică… – agramatisme produse, de tovărăşia voastră, tot “pe sticlă”! – vorba ceea, “faţă cu tot boborul”! – … dar, ce-i mai grav: faţă cu toţi elevii români, din România! – Românie unde, prin nu ştiu ce accident! – categoric nefericit accident, pentru toate părţile implicate… –  aţi ajuns ministru!), n-am putut deduce că sunteţi în posesia unui IQ “brilliant”…Aşa că, iată ce doream/doresc să vă comunic, oarecum metaforic (dar cu direcţie semantică, de rost şi aplicare, extrem de precisă!) – …şi chiar împlinesc, acum, acest lucru! – trecând peste orice fariseică pudibonderie, spre a mă face priceput, până şi de către unul ca domnia voastră:

-să ne închipuim că un bărbat se află în pat cu o femeie care a auzit glasul Zburătorului…în Sahara aşternutului a avut loc, probabil, etapa preludiului…şi, în aceste fierbinţi momente (“delegate”, cu energie extrem-vitalistă, de către femeia aşteptătoare!), momente şi femeie cerând (în sfârşit!) un răspuns imediat (ba chiar imperativ!) şi inspirat, la chemările amorului… – ei bine, bărbatul respectiv s-ar trezi (subliniez, din nou: în aceste momente extrem de delicate!) să glăsuiască aşa, către cea chinuită de aşteptare: “Eu nu  pot privi femeia, draga mea, ca pe un caz particular, neînsemnat prin izolarea sa meschină, nu pot privi femeia decât ca pe un fenomen complex, analizabil la rece, din perspectiva eternităţii…

…Eu nu cred că respectivul bărbat ar mai avea vreme să-şi continue logoreea lui insipidă şi laşă (mascând, de fapt, o impotenţă penibilă, dar insolent-bombastică…) – ci s-ar trezi (din partea femeii “particularizate”, alături de el, în patul supraîncălzit “zburătoristic”…, din partea celei aflate “înafara fenomenului de perspectivă” …) cu o finalizare extrem de rapidă, conţinând două ipotetice soluţii de exprimare:

1 – fie cu o pereche de palme, fie cu

2 -nişte şuturi “in posteriorem”, care l-ar “implementa”, meteoric, în zona… “extra-uşistică/huşistică/uşernică”!

Poate, chiar, s-ar alege cu aplicarea  ambelor forme “expresivo-executivo-soluţioniste”…

…E cazul, “domnule tovarăşRemus Pricopie, să nu mai mestecaţi (vorba bravului soldat  Švejk, al lui Jaroslav Hašek)“kaktuşi” – şi să (vă) alegeţi una dintre cele două “soluţii de exprimare aplicativă”, expuse mai sus (poate pe ambele!)…spre a degaja Ministerul Educaţiei de încă un impostor (soluţia este aplicabilă şi în cazul “domnului tovarăşRadu Stroe, a cărui constipaţie răguşită nu poate masca incompetenţa vădită şi obedienţa partinică scârboasă!).. Din punctul meu de vedere, de om care a îmbătrânit, cunoscând ambele sisteme de învăţământ (şi pe cel ceauşist, care oferea incomparabil mai multe şanse tinerilor absolvenţi de liceu, decât cel de azi… – şi pe cel postdecembrist, care demolează, an de an şi partid cu partid, ministru cu ministru! –  tot ce se clădise, în materie de educaţie şi instrucţie, înainte de 1989!), acest minister nu a avut parte, în ultimii 23 de ani, decât de papagali, pe post de “responsabili cu educaţia şi învăţământul românesc”.

Până când nu veţi re-înfiinţa (într-o ţară re-întoarsă, azi, din păcate, într-o formă sau alta, prin preajma analfabetismului de început de veac XX!) examenele de intrare la facultăţi, presiunea (exagerată, cu totul nefirească!) pusă pe bacalaureat va genera, mereu, corupţie sau tentative de corupţie, din toate părţile. Părinţii, disperaţi de situaţia social-economică, tot mai precară, a României (şi, deci, în mod potenţial, o situaţie, într-un viitor apropiat, teribil de tulbure – şi a odraslelor lor!), se pretează la o complicitate greaţoasă (dar nu incomprehensibilă!), cu unele cadre didactice. Evident, odraslele cu pricina (cu morala schimbată de “modernismul vremilor capitaliste”!) – “achiesează”, cu indiferenţă tembelă,  la…imoralismul/amoralismul propus de părinţi (şi de şcoală, de tot mai multe/dese  ori!). Cadrele didactice autentice (de obicei, şi mai în vârstă!) nu se expun, la fel de mult, la corupţie, precum cele tinere (care sunt exasperate că nu-şi pot plăti întreţinerea, gazul, lumina, băncile, apa-gunoiul…mâncarea şi îmbrăcămintea onorabilă, dintr-un salariu de batjocură) – dar cadrele didactice “dinozauri” sunt, fireşte (în logica biologică!), pe cale de dispariţie! Odată cu ele, va pieri, DEFINITIV,  şi profesionalismul profesoral (…da-da, va pieri! – într-o logică pe care tocmai domniile voastre, tovarăşi capitalişti, i-aţi învăţat s-o aplice!): misionarismul (de tip “domnu’ Trandafir”!) învăţătorului şi profesorului n-a fost DELOC doar o poveste, în România, până nu demult…! –  dar va deveni o poveste (“stupidă”!), catastrofal de curând, prin noua mentalitate, materialist-marxistă, pragmatico-elefantină, complet despiritualizantă, a …”capitaliştilor” mafioţi de azi!

…Sistemul socio-economic, pe care-l creaţi în România, de 23 de ani (eludând, total, dimpreună cu “globaliştii” Terrei, realitatea şi Adevărul, unice, precum că formele vizibile-coji materiale nu sunt altceva decât rezultatul degradării/împietririi Duhului/Spiritului invizibil!), va desăvârşi “opera” de aducere la nesimţire abrutizată, a cadrului didactic, a părintelui şi a elevului-studentului (care se vor afla într-o “coabitare” trilaterală desăvârşit amorală, ucigaş-sinucigaşă/complicitate tot mai respingătoare, simbiotică, an de an!), în egală măsură! Iar tinerii care vor voi să-şi salveze inteligenţa, îşi vor pierde sufletul, îşi vor pierde percepţia identitară… – şi vor pleca, fluierând iresponsabil, pe un mapamond cu liniile zvelte ale specificului (pitoresc şi singurul vitalist!) spiritual-naţional, tot mai şterse, cu identităţile spirituale, culturale, cultuale etc. tot mai indiferente. Adică, se vor complăcea, într-o falsă existenţă, tot mai profund dezumanizaţi!

…Dar să lăsăm măştile jos: VOI, politicieni din orişice “taraf”, VOI, tovarăşi stalinisto-bolşevici, internaţionaliştilor în blăni de “liberalism” (de fapt, de libertinism ipocrito-sinucigaşo-criminal!), VREŢI, ŞI CREAŢI, ŞI SUSŢINEŢI/ÎNCURAJAŢI (cu toată convingerea asasină, de care sunteţi în stare!) ASTFEL DE SISTEM GENOCIDIC ŞI TERRACIDIC!VOI, tovarăşi stalinisto-bolşevici (vampiri “mondialişti” şi “europenişti”, deghizaţi în români!), vă doriţi astfel de fantoşe fără conştiinţă. Aşa că, ori vă daţi la o parte şi, măcar, vă spălaţi pe mâini, la modul pilatic (adică: măcar neparticipând, activ şi zelos, la terestra crimă, dacă nu sunteţi în stare s-o opriţi!), ori…tăceţi naibii, din gurile voastre de flaşnete infecte!!!

Nu suntem idioţii voştri! Cel puţin, încă nu toţi…

…De fapt, VOI, stalinisto-bolşevicilor (prezidenţiali, parlamentari, guvernamentali, “justiţiari” etc.!), sunteţi adevăraţii repetenţi şi fraudatori…atât ai bacalaureatului 2013, cât şi ai tuturor examenelor de viaţă autentică, din România şi de pe Terra, de azi şi de oricând!!!

prof. dr. Adrian Botez

 

 

 

 

Topice: Diverse | Comments Off on ADEVĂRAŢII REPETENŢI DE LA BACALAUREATUL 2013

Comentarii închise.