Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Sub semnul “Din suflet prin Cuvânt“

de Antonia Bodea | August 20, 2013

P1100567Lansare de carte

Sub semnul “ Din suflet prin Cuvânt“

Luni, 19 august, când ziua se îngemăna cu amurgul, pe Terasa din interiorul Palatului Banffii ( Muzeul de Artă din Cluj-Napoca) a avut loc un eveniment cultural deosebit ce s-a dorit, la propunerea scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele Ligi Scriitorilor Români, a se desfăşura şi sub semnul apropiatei sărbători a Zilei Naţionale a Limbii Române, din 31 august,   iniţiată de Corneliu Leu la care a participat ca fondator şi Liga Scriitorilor.

În cadrul acestei manifestări literar-artistice, deschisă de jurnalistul Claudiu Pădurean au fost lansate două cărţi de excepţie: “ Geneza“ de Ioan Ciorca, prima carte, dintr-o serie de 21 de volume aparţinând colecţiei “Carte pentru suflet “, apărută sub egida Asociaţiei cultural creştin umanitară “Ars Vivat “, din Ulmeni-Maramureş. Fiind vorba de Cărţile Scripturii în prima adaptare integrală  în versuri din literatura română, şi studiul preotului stavrofor Radu Botiş “Aspecte pedagogice şi catehetice în lucrarea de mântuire a Domnului Iisus Hristos”. Despre cele două cărţi au vorbit: Claudiu Pădurean, Mihaela Rotaru, Ioan Ciorca, pr.Radu Botiş, prof.Valeria Oros şi George Terziu.  

            Traian Corneanu (a susţinut o alocaţiune despre folcloristul Emil Gavriş ). Al.Florin Ţene, membru corespondent al Academiei Americană Română, cu această ocazie a înmânat preotului Radu Botiş, membru Ligi Scriitorilor, Filiala Maramureş, medalia”Virtutea Literară “, semn de recunoştiinţă pentru activitatea depusă în promovarea culturii şi a educaţiei moral-creştine în rândul tinerilor. Al.Florin Ţene a încheiat cuvântarea  cu poemul “Gloria Limbii Române “, poem apărut în presa literară cu ocazia apropiatei Zilei Naţionale a Limbii Române.

Manifestarea, apreciată de numerosul public prin vii aplauze, a fost onorată  cu prezentarea unui CD dedicat memoriei lui Emil Gavriş, conţinând o parte din piesele acestuia, iar cântăreaţa Andreia Botiş, cunoscută din emisiunile TV ale realizatoarei Marioara Murărescu, a susţinut un recital de melodii populare maramureşene.

Prof.Antonia Bodea

 

Topice: Diverse | Comments Off on Sub semnul “Din suflet prin Cuvânt“

Comentarii închise.