Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

TABLETA DE AUR A LIMBII ROMÂNE

de Radu Botiş | Octombrie 30, 2018

LIGYA DIACONESCU a fost premiată de președintele LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI cu TABLETA DE AUR A LIMBII ROMÂNE

Scriitoarea şi jurnalista Ligya Diaconescu, director al revistei româno-canado americane STARPRESS a primit TABLETA DE AUR A LIMBII ROMÂNE, din partea LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI, în cadrul FESTIVALULUI LIMBII ROMÂNE , care s-a desfășurat în perioada 30 august – 1 septembrie 2018, la Horezu.
Premiul a fost înmânat de președintele LSR, scriitorul Al Florin Țene, Membru al al Academiei Română American. Acesta a menționat că TABLETA DE AUR A LIMBII ROMÂNE a fost acordată pentru “talentul de promotor și manager cultural în organizarea unor manifestări literare, unde ați promovat cultură română în țară și în diaspora”și “ca semn de prețuire pentru toată strădania Domniei Tale de a-ți pune înțelepciunea, sufletul și gândul în slovă luminată de tiparul unor cărți și antologii pentru educarea cititorilor ”.
Ligya Diaconescu a fost premiată de LSR de-a lungul timpului și cu premiul VIRTUTEA LITERARĂ, cu TROFEUL MUZA și TROFEUL “LIMBA ROMÂNĂ”, creând punți de legătură între scriitori români din întreagă lume, realizând cărți , incusiv antloogii cu și despre scriitori, pictori, muzicieni etc., promovând oameni de cultură din țară și diaspora.
Scriitoarea a primit numeroase alte premii și recunoașteri în țară și în întreaga lume, înmânandu-i-se și titulului de MEMBRU de ONOARE al ASOCIAȚIEI PROFESORILOR UNIVERSITARI din CANADA – ACRUPO- de către președintele acesteia, domnul EUGENE ROVENTA.
În urmă cu puțin timp LIGYA DIACONESCU (și revista pe care o conduce, STARPRESS ) a fost PREMIATĂ cu MARELE PREMIU – MONDO CALENDERA, “CARTE DE ÎNVĂȚĂTURA,CINSTE CUI TE-A SCRIS” , oferit de:
COMPANIA ROTAREXIM BIBLIOSTAR,
ASOCIAȚIA DE CRONOLOGIE, SCIENTOLOGIE ,ASTRONOMIE,
ASOCIAȚIA DE VEXILOLOGIE – TRICOLORUL
ASOCIAȚIA ROMÂNO-JAPONEZĂ DE EDUCAȚIE ȘI ȘTIINȚĂ

dar și cu o ” DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ ” din partea ASOCIAȚIEI ROMÂNCA din LONDRA, prin președintele accesteia, IONELA FLOOD.

Topice: Diverse | Comments Off on TABLETA DE AUR A LIMBII ROMÂNE

Comentarii închise.