Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Daniela Sitar-Tăut este „Scriitorul Anului 2019”

de Gelu DRAGOŞ | Iunie 15, 2019

Vineri, 14 iunie a.c. la Primăria Baia Mare, în sala „Europa”, a avut loc decernarea premiului „Scriitorul Anului 2019” şi al „Marelui premiu pentru literatură” precum şi titlul şi premiul pentru „Tânărul Scriitor”.

Cele două distincţii au fost acordate de către un Juriu format din: primarul municipiului Baia Mare – Cătălin Cherecheş, preşedinte; directorul revistei „Nord Literar” – prof. Săluc Horvat; preşedintele Reprezentanţei USR Cluj, filiala Maramureş – poetul Gheorghe Pârja; consilier municipal – Maria Pop, vicepreşedintele Asociaţiei Scriitorilor şi preşedintele Cenaclului Scriitorilor Maramureş – scriitoarea Florica Bud şi consilierul municipal – Florin Creţ, şef comisie buget-finanţe în cadrul Consiliului Local Baia Mare.

La manifestare a participat şi edilul Băii Mari, dl. Cătălin Cherecheş, care în cuvântul său, după ce a felicitat acest demers,  a spus că „este o manifestare în care oamenii de cultură trebuie să se prezinte cu ce au mai valoros” şi că pe viitor îşi doreşte un „Târg de carte serios la Baia Mare”. În acest sens, le va da tot sprijinul logistic şi financiar şi îi sfătuieşte pe scriitorii băimăreni să realizeze şi o revistă culturală a oraşului. A criticat managementul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare, despre care a afirmat că „Numărul de oameni care frecventează această instituţie este fals” şi că mai binevenită ar fi o bibliotecă on-line, ca altfel cititorii să poată intra mai uşor în posesia cărţilor dorite.

În cuvântul său, dl. Săluc Horvat i-a mulţumit primarului Cătălin Cherecheş pentru organizarea celei de-a VIII-a ediţii a evenimentului cultural „Scriitorul Anului” şi i-a reamintit primarului Cătălin Cherecheş faptul că „scriitorii nu sunt prea vocali, cărţile lor, cu mici excepţii, ajung greu pe piaţă iar un târg de carte la Baia Mare ar fi binevenit”.

A urmat decernarea  premiului „Scriitorul Anului 2019” doamnei dr. Daniela SITAR-TĂUT, având în vedere activitatea sa literară constând în publicarea mai multor cărţi şi o bogată activitate publicistică, precum şi promovarea valorilor culturale locale, promovarea literaturii şi a valorilor locale în rândul elevilor prin organizarea de întâlniri cu scriitorii, organizarea de concursuri literare, simpozioane la nivel naţional.

Premiul „Tânăr scriitor” – Opera Omnia, a revenit tinerei poete Diana Teodora COZMA. La acestă nominalizare s-a avut în vedere debutul ca tânăr poet în planul creaţiei literare („Amurg suspect”), perspectivele de a deveni un poet valoros. În momentul de faţă este doctorandă la Facultatea de Litere a Centrului Universitar „Nord” Baia Mare.

Au mai luat cuvântul Gheorghe Pârja, Florica Bud şi Alina Maria Nechita.

Felicitări premiantelor dar şi organizatorilor acestui eveniment care se apropie de ceas aniversar.                                                                                      

Topice: Diverse | Comments Off on Daniela Sitar-Tăut este „Scriitorul Anului 2019”

Comentarii închise.