Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Gala Premiilor UZPR

de admin | Iunie 21, 2019

Gala Premiilor UZPR pe anul 2018. Jurnalismul profesionist, pe un drum fast

În atmosfera festivă și stilată binecunoscută, în studiourile Televiziunii Române a avut loc Gala premiilor UZPR pe anul 2018, în cadrul căreia au primit distincțiile Uniunii cele mai bune lucrări care au fost înscrise în concursul cu tema „Tot ce-i românesc nu piere” și care au demonstrat greutatea și relevanța discursului jurnalistic într-o societate democratică.

În competiție au participat peste 90 de jurnaliști din toată țara, foarte mulți dintre ei tineri, care au trimis pe adresa UZPR producții de presă scrisă și online, de radio și televiziune, reviste și carte de publicistică, toate acestea constituite în tot atâtea categorii și care au fost încununate de decernarea Marelui Premiu.

În cuvântul de deschidere, președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, a punctat participarea de excepție, masivă, la concurs, care demonstrează interesul jurnaliștilor pentru competițiile Uniunii și, de asemenea, valoarea și talentul care definesc presa profesionistă din România, Președinte a anunțat, în premieră, tema competiției pentru anul în curs, care va fi jurizată în prima parte a anului viitor  < Centenarul UZPR – ACTA non verba >. Tema va fi dezvoltată în zilele următoare.

Printre cei premiați s-au aflat unele dintre cele mai relevante lucrări de presă, selectate de jurii competente și care au avut dificila misiune de a alege între producții de calitate, publicate sau transmise de unele dintre cele mai importante organisme media, de la TVR la ziarul „Tribuna” din Sibiu, sau Radio România.

Alături de seniori ai presei care au considerat oportun să participe la un concurs de o asemenea anvergură s-au aflat tineri jurnaliști care duc mai departe ștafeta unei profesii pe cât de complexe, pe atât de frumoase. Din București la Târgu Mureș, din Maramureș la Dolj și de la Constanța la Bacău, gazetari cu vocație, condei și multă pasiune pentru informarea publicului, încercați de emoția unor profesioniști care vorbesc mai puțin pentru că mereu scriu mai mult, s-au aflat, rând pe rând, pe scena de pe care au mulțumit Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organismelor media în care activează și mentorilor lor în ale presei.

Gala Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România pe anul 2018 a relevat din nou că jurnalismul românesc se află pe un drum fast, cu valori incontestabile, care dau mai departe generațiilor următoare de slujitori ai interesului public tot ceea ce au nevoie pentru a duce pe umeri cu cinste una dintre cele mai importante sarcini dintr-o societate, cea pe care o are jurnalismul profesionist.

Sporsori ai acestei gale au fost :

Roxana Istudor

Departamentul Comunicare

Topice: Diverse | Comments Off on Gala Premiilor UZPR

Comentarii închise.