Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

DICȚIONARUL DE RELIEFURI LITERARE ROMÂNEȘTI

de admin | Septembrie 12, 2020

Radu BOTIȘ și Nelu DANCI, într-un volum coordonat de Mariana MOGA!

de Vasile BELE

Prezențe maramureșene în DICȚIONARUL DE RELIEFURI LITERARE ROMÂNEȘTI. SCRIITORI ROMÂNI CONTEMPORANI, vol. III, Editura Armonii Culturale, Adjud, 2020, ISBN 978- 606-746-661-4, pag. 212, coord. Mariana MOGA, care punctează în argumentul său, următoarele:

„Lucrarea este, de fapt, o nouă invitație adresată autorilor pentru a completa sau aduce la zi informații necesare cititorului, menționând că acest dicționar este realizat printr-un efort financiar comun, fără implicarea vreunei instituții române de cultură. Se vrea a fi un exemplu de pasiune și dăruire, venită din partea scriitorilor consacrați, dar și din partea celor care bat, cu sfială, la porțile afirmării”, pag. 3.

Volumul este structurat pe trei capitole, astfel: MASIVUL LITERAR ROMÂNESC, unde îl găsim pe scriitorul RADU BOTIȘ. Următorul capitol (2), este numit PODIȘUL LITERAR ROMÂNESC, iar în CÂMPIA LITERARĂ ROMÂNEASCĂ, (cap. 3) îl găsim prezent cu poezie populară pe NELU DANCI, din Plopiș Maramureș.

Un volum foarte frumos realizat și conceput, cu nume sonore ale literaturii românești, valoros și prețios, zic eu, un pas important pentru cei cuprinși.

FELICIT prezența maramureșenilor noștri, pr. RADU BOTIȘ și NELU DANCI, dar și a celorlalți participanți, tot așa cum se cuvine a adresa un cuvânt de laudă la adresa coordonatoarei, poeta MARIANA MOGA.

Topice: Editoriale | Comments Off on DICȚIONARUL DE RELIEFURI LITERARE ROMÂNEȘTI

Comentarii închise.