Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Ecumenism – înţelegere, toleranţă, bunătate

de Radu Botiş | Februarie 10, 2008

De multă vreme gândeam la un loc în care să adunăm gânduri de suflet, un loc în care toţi cei care avem crez creştin, talant nepieritor, să urzim gânduri şi fapte întru slava Celui Etern. Fie că adunăm versuri de suflet, simţăminte nepieritoare ori bucurăm ochiul cu măiastre locuri de har – toate să le cuprindem în manunchiul de fapte bune, singurele ce vor pleca dimpreună cu noi în veşnicie. Suntem vremelnici, cuprinşi adesea de neputinţe, suntem perfectibili dar dacă gândul nostru este fecundat de esenţa divină, zâmbetul sufletului cuprinde o fărâmă de înalt.

Trecem adesea prin viaţă urmăriţi de orgolii, sete după prosperitate, foame după belşug, pasivi la necazul celor din jur, apăsaţi poate de sentimente hulpave şi-n rare momente ne dăm seama de valoarea deosebită pe care a investit-o Proniatorul Dumnezeu în noi.

Mulţi ne amintim de El numai în momentele de deznădejde, multi îL ignorăm sau nu îL recunoaştem pentru ca mai apoi să ne vedem anii pe care i-am adunat, să privim în urmă şi să constatăm puţinul pe care l-am făcut pentru suflet dar şi cât mai avem de implinit.

IUBIREA, preţul cel mare pentru care Domnul Hristos a acceptat jertfa de pe cruce (Ioan 3,16), este mereu actuală. Trebuie doar să ne descoperim talanţii pe care i-am primit şi să vedem, cuprinşi de căinţă, lunga vreme cât i-am ţinut îngropaţi în pământ.

Fiecare avem ceva de spus, fiecare avem ceva bun ce NU trebuie ţinut doar pentru noi – trebuie arătat şi celuilalt.

Haideţi, într-un GLAS COMUN să putem rosti cu inima deschisă – ŞI TU, ŞI EU în slujba Celui Preasfânt: Doamne Ajuta!

Topice: Editoriale | Comments Off on Ecumenism – înţelegere, toleranţă, bunătate

Comentarii închise.