Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Mănăstirea Izvorul Mureşului

de Losonczy Alexandru | Aprilie 2, 2008

La poalele munţilor Hăşmaş, acolo unde cei doi fraţi, Mureşul şi Oltul, au hotărât să spintece Tansilvania apucând-o pe cărări diferite, pe o şa de drum se întinde Mănăstirea Izvorul Muresului. Mănăstire a zilelor noastre, construită cu tehnici moderne în stil muntenesc tradiţional, prin purtarea de grijă a ctitorului PS Ioan Selejan, episcopul Harghitei şi Covasnei şi prin strădaniile maicii stareţe Miriam. Înconjurată de un zid înalt de piatră gri, mănăstirea găzduieşte un spatiu generos în care se peird parcă cele câteva clădiri. Chiar la intrare, la marginea şoselei, eşti întâmpinat de un turn al porţii masiv şi de o troiţă de lemn galben sculptat ca o santinelă. O poteca pietruită lungă duce la bierica cochetă albă cu o singură turlă ridicată deasupra naosului. name search domain Intrarea în biserică se face printr-un antreu deschis, pictat, sprijint pe piloni si cu arcade brâncoveneşti. Cambodia . Pictura bisericii este realistă, destul de austeră, cu un desen rotund bineconturat, predominând nuanţele de gri şi bej.

Zidul de incinăTurnul porţiiTurnul porţii
Curtea interioarăTroiţăMozaic
ChiliileBisericaBiserica
StăreţiaIntrarea în bisericăCurtea interioară
FrescăFrescăMozaic
PisaniaIisus PancreatorInterior
Scena Adormirii Maicii DomnuluiScena Pogorârii Sfântului DuhScena Iisus în Templu
Scena Moise vede RugulScena Sărutul lui IudaFresce
FresceFresce

Mănăstirea Izvorul Mureşului

Topice: Foto Reportaje | 4 Comentarii »

4 răspunsuri to “Mănăstirea Izvorul Mureşului”

 1. Nedea Margareta spune:
  13 Mai 2008 la 11:38

  Îmi place foarte mult aş vrea şi eu să mă duc la mănăstire.

 2. Andreea spune:
  20 Mai 2008 la 14:41

  Este un loc binecuvântat de Dumnezeu şi Maica Domnului, având în vedere ca acest sfânt locaş este închinat Ei, Dumnezeu a vrut ca pe acest pământ românesc dar locuit de oameni de etnie maghiară, să fie ridicată o mănăstire ortodoxă făcându-se cunoscută ortodoxia şi celor neortodocşi. Odată ajuns într-un astfel de loc simţi din plin binecuvântarea Lui Hristos şi a Preacuratei sale Maici. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

 3. Nedea Margareta spune:
  24 Iulie 2008 la 10:57

  As pleca dar pentru toteauna…

 4. Dan spune:
  7 Septembrie 2008 la 21:37

  Am vizitat-o acum o săptămână. Cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie ce s-a realizat acolo. Un colţ din Paradis adus pe Pământ. Este ceva de vis.