Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Hram la Toracu Mare – Serbia

de Petru Drăghicescu | Mai 26, 2008

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe
Hramul Bisericii Ortodoxe Române din Toracu Mare – Serbia

Preoţi în haine de sărbătoareÎn timpul liturghieiDe fiecare dată în Parohia Toracu Mare „Hramul Bisericii” este o sărbătoare a întregii comunităţi aşteptată cu mult drag.
Este o adevărata sărbătoare duhovnicească a tuturor credincioşilor care vin la Sfînta Biserică să se roage împreună cu localnici şi cu oaspeţii veniţi din alte parohii şi din România.
În acest an am avut bucuria sufletească de a avea în mijlocul nostru pe P.S. Daniil al Vîrşeţilui , împreună cu un sobor de preoţi din România şi de la noi: Protopop Drăghicescu Petru – paroh.  Preot Iconom Stavrofor Berbentia Petru – Reşita, Preot Iconom Stavrofor Petru Toma – Săcălaz, Preot Iconom Stavrofor Mermeze Ioan – Ghiroda şi Preot Mojic Emanuil din Toracu Mic precum şi oficialităţi locale şi centrale din Voivodina: Preş. Consiliului Naţional Român Daniel Petrovici reprezentanţi ai Primăriei Torak Consulul Român la Belgrad şi reprezentanţi ai Primăriilor din România care au venit alături de preoţi. A fost oficiată Sfânta Liturghie Arhierească şi Tăierea Colacului, rînduială preluată din tradiţia Bisericii Sârbe.
Fotografie de grupÎn jurul arhiereuluiTot acum a avut loc şi lansarea nr. 12 al Revistei BIRUINŢA din Toracu Mare număr special care apare de 2 ori pe an în duplex cu Parohia Ortodoxă Română Govîndari Reşiţa. Acest număr a apărut pe cheltuiala Domnului Dr. Ing. Mihai Stepănescu din Reşiţa un prieten drag şi apropiat al Toracului Mare un om de suflet care susţine şi ajută parohia noastră precum şi pe cele care au nevoie din judeţul Caraş-Severin. Sărbătoarea noastră duhovnicească s-a încheiat cu o masă frăţească oferită de Consiliul Parohial împreuna cu naşul bisericii Todor George la care au luat parte peste 100 de persoane. Tradiţia la Toracu Mare mrege mai departe deoarece în fiecare an este ales un nou naş la biserică, aşadar pentru anul următor naş al bisericii va fi familia Viorel şi Marinica Ghereu care nu numai la hram au atribiţii de naş ci şi în cursul anului, acesta este în mijlocul tuturor evenimentelor parohiale ajutînd şi îndrumînd la tot ce e bun şi folosotor pentru bunul mers al parohiei Toracu Mare.
La masa frăţeascăÎn anul acesta 2008, Hramul s-a ţinut în data de 29 aprilie a 3 a zi de Sfintele Paşti. Este o mare bucurie să participi la „Hramul B.O.R. Toracu Mare” Sfântul Mare Mucenic Gheorghe pentru că aici se organizează, activează şi se trăieşte aproape de biserică şi de tradiţiile înaintaşilor noştri.

Topice: Diverse | Comments Off on Hram la Toracu Mare – Serbia

Comentarii închise.