Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Noi apariţii editoriale poet Ionuţ Caragea

de Daniel Constantin Manolescu | Iunie 11, 2008

Ziua bună tuturor,

SiglaForumul pentru Istorie, Cultură şi Latinitate – Canada,

vă aduce la cunoştinţă doua noi apariţii editoriale purtând semnătura scriitorului român-canadian Ionuţ Caragea. Cu acordul autorului, acestui anunţ îi sunt ataşate volumele integrale, pe care le puteţi citi şi pe situl poetului: http://www.ionutcaragea.ro/

Cu stimă,
Daniel Constantin Manolescu
Coordonator principal , Canada

Dicţionarul Suferinţei“, editura Fides, Iaşi – volum de citate şi aforisme.

Dicţionarul suferinţeiDumitru Scorţanu despre Ionuţ Caragea:

…Poetul (n. 1975) este deja un cunoscut scriitor român stabilit în Canada. În perioada 2006-2008 a reuşit să publice la editurile Ştef şi Fides din Iaşi nu mai puţin de şapte volume de poezie, primite cu succes de public şi critica literară. Apreciat pe majoritatea siturilor de specialitate din Romania pentru citatele şi aforismele extrase din versuri, Ionuţ Caragea publică Dicţionarul Suferinţei, o carte în care se regăşeşte Eul, sâmburele de Dumnez-Eu al poeziei.

Ionuţ Caragea – Dicţionarul suferinţei (cartea în format PDF)

Negru Sacerdot“, editura Fides, Iaşi – poezii în vers clasic, prefaţă de Daniel Corbu.

Negru SacerdotDaniel Corbu despre Ionuţ Caragea:

… un poet de o forţă debordantă, tumultuos şi temperamental, care face ca poezia să ţâşnească precum apa bogată în sîruri din gheizere fierbinţi. Cărţile sale dau impresia unei stări poetice neîntrerupte şi, mai ales, dau impresia ca poetul scrie un poem fără de sfârşit. Ionuţ Caragea iubeşte poezia, aşa cum iubeşte şi viaţa (chiar şi cea de exil benevol) cu patimă de ibovnic. Transmigrat prin acest volum, Negru Sacerdot, spre adevărurile simple, spre cântecul primordial, spre dicţiunea presocratica a ideilor lirice, Ionuţ Caragea îmi întăreşte credinţa ca prin căutarile sale în care-şi poartă harul, prima sa problemă este Poezia, iar ultima, tot Poezia. Poemele din cartea pe care o avem în faţă şi pe marginea căreia încercăm aceste cuvinte de predoslovie suavă, îl înfîţişeaza pe tânarul Ionuţ Caragea ca pe un poet proteic, în stare sa abordeze experimente la care autorii lirici ai generaţiei sale nu mai îndrăznesc. Mi s-a facut astfel de bucurie să descopar un virtuos al versului clasic, cu rima şi ritm, instalat într-o metafizică originală, ce sta bine poetului autentic.

Ionuţ Caragea – Negru Sacerdot (cartea în format PDF)

Topice: Recenzii | Comments Off on Noi apariţii editoriale poet Ionuţ Caragea

Comentarii închise.