Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Rugăciunea medicului catolic

de Gheorghe Budau | Februarie 19, 2009

Doamne Isuse

Medic divin, care în viaţa pământească ai demonstrat o predilecţie şi o iubire specială pentru cei care suferă şi care cred în misterul de vindecare, ajută-ne să ne pregătim ca întodeauna să amelioram suferinţele fraţilor noştri. Conştienţi de marea misiune care ne este încredinţată, fă ca în îndeplinirea de zi cu zi a serviciului, să fim un instrument de milostivire şi dragoste. Luminează mintea noastră, ghidează mâinile noastre, fă ca în inimile noastre să avem diligenţă şi compasiune. Asigură-ne că în fiecare pacient ştim cum să discernem caracteristicile creaţiei divine.

Tu, care eşti Calea, dă-ne darul de a afla cum să vindecăm în fiecare zi ca medici, nu numai corpul, dar toată persoana, ajutând pe cei care sunt bolnavi pentru a păşi cu încredere pe parcursul vieţii lor pământelti până în momentul întâlniri lor cu Tine.

Tu, care eşti Adevărul, dă-ne darul înţelepciunii şi ştiinţei, pentru a pătrunde taina persoanei umane şi destinul ei transcendent ca noi să ne apropiam de ei, pentru a descoperi cauzele bolilor şi de a găsi căile de vindecare cele mai adecvate.

Tu, care eşti Viaţa, dă-ne darul de predicare şi mărturisire a “Evanghelie vieţii” în profesia noastră, pentru a apăra întotdeauna, viaţa de la concepţie la sfârşitul ei natural, precum şi de a respecta demnitatea fiecărei fiinţe umane, în special a demnităţii celor mai slabi, care au cea mai mare nevoie.

Fă-ne Doamne, Samariteni Buni, gata să acceptăm, să tratăm, să consolăm pe cei pe care îi întâlnim în activitatea noastră. Urmând exemplul sfinţilor medici, ajută-ne, să oferim o generoasă contribuţie la perfecţionarea constantă a structurilor de ocrotire a sănătăţii.

Binecuvantează studiile noastre şi profesia noastră, cercetarea şi şcoala medicală. În sfârşit, acordă-ne întotdeauna darul iubirii, de a servi pe fraţii noştri bolnavi ca la sfârşitul pelerinajului nostru pământesc să putem contempla întâlnirea cu Tine în glorioasa Împărăţie cu bucurie şi pace veşnică.

Amin.

Vatican, 29 iunie 2000 Ioan Paul al II-lea

Topice: Diverse | Comments Off on Rugăciunea medicului catolic

Comentarii închise.