Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Mergi și repară Biserica mea!

de Lucian Abalintoaiei | Februarie 1, 2011


Era un tânăr ca oricare altul. Îi plăcea să fie important, să trăiască bine, să facă risipă, să câștige bani, să fie puternic…
Ușor, ușor unele lucruri se transformau. A început să simtă un gol care trebuie neapărat umplut.
Asta însemna o căutare anevoioasă. E greu să cauți ceva ce nici măcar nu conștientizezi. Unele evenimente îl îndrumă. O boală căpătată în închisoarea unde a rămas prizonier din cauza pierderii războiului cu cetatea vecină, o întâlnire cu un lepros de care avea oroare, dar pe care reușește să îl îmbățișeze pentru că descoperă în el pe Domnul, și evenimentul la care teinvit și pe tine să participi.
Așadar tânăr și în căutare, într-un moment în care nu luase o hotărâre definitivă cu privire la alegerea direcției de mers în viață, Francisc din Assisi, fiul lui Petru Bernardone – negustorul de țesături, se plimba meditând. Trecând pe lângă o bisericuță dărăpănată simte nevoia să intre și să se roage.
Intrând vede un crucifix. Răstignitul îi transmite un mesaj: „Francisc, mergi și repară Biserica mea care după cum vezi este în ruină!”
Direcția și-a găsit-o. Asta avea nevoie. Doar că… la început a înțeles doar parțial ceea ce Domnul îl inspirase. S-a apucat să refacă acea bisericuță. Ceea ce se cerea de la el era ceva mai mult.
Biserica suferea multe. Era în ruină. Biserica suferea pentru că era bogată și puternică și mulți oameniai Bisericii nu împlineau ceea ce era chemați să împlinească. Dar Domnul are grijă de această instituție sacră. L-a chemat pe Francisc și l-a pus la treabă.
Sfântul Francisc a reparat-o. Dar contrar multora nu a început acuzând, lovind cu pietre ci a început cu … el. El era primul care avea nevoie de convertire, el era cel mai păcătos … așa a spus toată viața. Astfel a realizat lucruri minunate!
Mergi și repară Biserica mea!
Astăzi întâlnim mulți dintre cei care formează Biserica având o atitudine ostilă. Acuzând par să își scuze îndepărtarea, aroganța întunericul personal. E mai plăcut să încerci să scoți paiul din ochii altuia.
De am fi și noi puțin mai păcătoși să avem ce converti!!! Ne-am apuca și noi de treabă!

 

Topice: Meditaţii | Comments Off on Mergi și repară Biserica mea!

Comentarii închise.