Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Minunea Zinca(i),

de Mariana Lasconi | Octombrie 13, 2011

„De când mă știu sunt bătrână, mamaie’’ zise cu vocea tremurând și cu lacrimi în ochi.
Rămasă fără mamă la vârsta copilăriei, mamă și soră pentru frații și surorile ei, mulți la număr, a trebuit să se îngrijească zi de zi împreună cu tătal ei de copii rămași în grija ei, de creșterea și educația lor, de casă, de grădină… Tatăl rămas în viață cu greutățile pe umerii lui, văzându-și fica cea mare cât este de îngreunată, începe să caute un bărbat harnic și muncitor, în care fica lui să aibe un sprijin, neștiind că sfârșitul său este pe aproape. Căutările lui nu au fost în zadar, bărbatul harnic cu voce blajină, cu un respect ieșit din comun cu mâinlle de aur și cu credință în Dumnezeu, a dus mai departe împreună cu soția lui, cu care a avut 3 copii (toți 3 în viață), greul vieții și au reușit împreună să-i vadă pe toți la casele lor..
Născută în 1914, este martoră a schimbărilor politice importante de-alungul timpului, a monarhiei, a comunismului, a revoluției cu căderea lui Ceaușescu, a democrației și a intrării României în UE, nu au împiedicat-o să trăiască și să fie optimistă. Rămasă văduvă de o lungă perioadă de timp și cu vederea foarte slăbită nu a încetat în pofida greutăților să-și îngrijească grădina și casa, să facă drumul la biserică ajutată de un ’’băț de lemn’’ în fiecare Duminică și zi de sărbătoare, să țină posturile cu sfințenie așa cum scrie în calendarul Ortodox fără ezitare cu rugaciune și credință în Dumnezeu, iubită și îndrăgită de oricine o cunoaște, de un optimism și de o bunătate extraordinară cu o memorie fără egal, se interesează de fiecare membru al familiei, este la curent cu viața politică ascultând radioul și îți povestește cu lux de amănunte orice detaliu din viața ei. Locuiește într-o casă veche de peste 100 de ani, unde s-a și născut, cu amintiri, cu poze de familie, casă îmbodobită cu artizanat manual, realizat de mâinile ei de aur, cu o grădina organică care îi asigură hrana zilnică într-un sat la 30 km distanta de Bucureșt (Sat. Pădurișu, Jud. Călărași).
Astăzi, într-o zi de Octombrie 2011, Dumnezeu i-a auzit ruga, la 97 de ani operația de cataractă s-a dovedit un succes, o găsim pe ”fata bătrână” pe prispa casei ei cu ochii umezi și cu expresia feței scăldată de fericire spunând ”e O MINUNE, pot să văd până în capătul străzii”… Minune la care au mai contribuit și cei care o prețuiesc împreună cu echipa de profesioniști care nu au ezitat să fie martorii acestei unic eveniment din viața ei.
Nu ezitați să o vizitați, o să vă încărcați de energie pozitivă ascultând-o și privind-o.
Persoană de contact: mlasconi@yahoo.com

P.S. Această poză este după operația de cataractă.

Topice: Reportaje | 2 Comentarii »

2 răspunsuri to “Minunea Zinca(i),”

 1. daniela peanca spune:
  13 Octombrie 2011 la 20:21

  este stra stra bunica beietelului meu …ne bucuram pt dansa….multa sanatate

 2. Angelescu George spune:
  13 Octombrie 2011 la 20:36

  Ma impresionat această poveste chiar am plans si sunt mandru ca este Strabunica mea si are grija de toata familia.
  Dumnezeu a avut grija de aceasta mamaie’’ si toata familia o iubim so o indragim chiar as vrea sa traiesc 97 ani totusi eu am 15 ani si mai am multe de invatat.