Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

ŞOC ÎN LUMEA CULTURALĂ A MARAMUREŞULUI.

de Gelu DRAGOŞ | Februarie 4, 2012

 EX-DIRECTORUL MUZEULUI JUDEŢEAN DE ISTORIE MARAMUREŞ ŞI FOST INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL, GRIGORE MAN A DECEDAT !

 Fostul director al Muzeului Judeţean de Istorie Maramureş şi inspector şcolar general, profesor Grigore Man a murit într-o deflagraţie generată de propria centrală termică a locuinţei sale din Suciu de Sus . Potrivit informaţiilor primite de la Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş, proprietarul locuinţei cu numărul 214 din Suciu de Sus, dorind să verifice starea în care se afla microcentrala, a intrat în încăperea în care se afla amplasată aceasta, moment în care a izbucnit o puternică explozie. Cu leziuni puternice la cap şi membrele inferioare, Grigore Man a fost resuscitat în zadar timp de o oră şi 7 minute de către echipajele deplasate la faţa locului- Smurd, Descarcerare şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Cercetările la faţa locului continuă.  

Grigore Man s-a născut pe 12 aprilie 1941 la Târlișua, judeţul Bistriţa-Năsăud, a absolvit Liceul ”Petru Maior” din Gherla, Facultatea de Filologie din cadrul Universității București. A profesat la Şcoala cu clasele I-VIII din Tăuții de Sus, Liceul Auto Baia Sprie, a fost inspector adjunct și inspector școlar general peste învățământul maramureșean, director general al Muzeului Județean de Istorie Maramureş. Dintre cărţile Domniei Sale amintim :”Biserici de lemn din Maramureș”,  „Simboluri sacre și profane”, „Litiera cu muze”, „La porțile sacrului” şi „Săpânţa”. Maramureşul şi în special Ţara Lăpuşului rămâne mai sărac.

Grigore Man sau destinul a făcut ca acesta să treacă Styx-ul în mare grabă pentru întâlniri cu prieteni buni : Vasile Latiş, Ion Burnar, Mihai Cupcea, Gheorghe Roman, V. R. Ghenceanu! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

                                                                                    

Topice: Diverse | Comments Off on ŞOC ÎN LUMEA CULTURALĂ A MARAMUREŞULUI.

Comentarii închise.