Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Administratia Fondului Cultural National

de admin | Aprilie 29, 2013

Administratia Fondului Cultural National pune in dezbatere publica noile norme metodologice privind organizarea si functionarea comisiilor, procedura de selectie a programelor, proiectelor şi actiunilor culturale in vederea acordării de finantari nerambursabile, precum si de solutionare a contestatiilor

Bucuresti, 29 aprilie 2013. Administratia Fondului Cultural National pune in dezbatere publica noile norme metodologice privind organizarea si functionarea comisiilor, procedura de selectie a programelor, proiectelor ÅŸi actiunilor culturale in vederea acordarii de finantari nerambursabile, precum si de solutionare a contestatiilor. In anii anteriori, ne-am bucurat de sprijinul dumneavoastra in consultarile pentru imbunatatirea sistemului de finantare a proiectelor culturale si pentru actualizarea legislatiei specifice.

Un rezultat important venit din partea celor direct implicati in activitatea culturala a condus la modificarea Ordonantei Guvernului nr. 51/1998 privind imbunatatirea sistemului de finantare a programelor si proiectelor, act normativ ce urmeaza a fi republicat, precum si a actualului instrument specific de lucru – Normele Metodologice privind organizarea si functionarea comisiilor, procedura de selectie a programelor, proiectelor si actiunilor culturale in vederea acordarii de finantari nerambursabile din Fondul Cultural National, precum si de solutionare a contestatiilor, aprobate prin O.M.C.P.N. nr. 2231/2011.

Cu acelasi interes ati primit si consultarea publica  pe care am lansat-o in ultimul trimestru al anului 2012 in privinta evaluarii sistemului de evaluare si finantare actual pentru proiecte culturale al AFCN, prilej de a va multumi cu aceasta ocazie.

Din dorinta de a da curs propunerilor dumneavoastra privind simplificarea procedurilor de finantare, va adresam o noua  invitatie de a ne fi alaturi, ca si pana acum, in demersul nostru privind elaborarea unui proiect de modificare a Normelor Metodologice din 7 aprilie 2011 privind organizarea ÅŸi functionarea comisiilor, procedura de selectie a programelor, proiectelor si actiunilor cultural,  in vederea acordării de finantari nerambursabile din Fondul Cultural National, precum si de solutionare a contestatiilor, act administrativ de autoritate ce va fi aprobat prin Ordin al Ministrului Culturii, in conditiile legii.

Am fi onorati daca ne-ati transmite si de aceasta data recomandarile, sugestiile si completarile dumneavoastra pe marginea acestui proiect, asigurand astfel accesarea mai simpla a finantarilor nerambursabile pentru concursul de proiecte culturale AFCN II/2013. Proiectul de modificare a Normelor Metodologice mai sus enuntate este disponibil la adresa: http://www.afcn.ro/consultari.html.  Propunerile, sugestiile si opiniile dumneavoastra sunt asteptate in format electronic, in termen de 30 zile de la publicarea prezentei, la adresa de e-mail contact@afcn.ro.  

Bucuresti, 29 aprilie 2013. La sfarsitul saptamanii trecute au fost decernate premiile Galei Bun de Tipar, editia a doua. “Despre Ochiul de Veghe (Meteorologia unui bazar ideatic)”, de Vladimir Bulat, a castigat premiul pentru categoria «cea mai frumoasa carte / conceptie grafica». Proiectul lui Vladimir Bulat a fost sustinut de Administratia Fondului Cultural National. «Despre Ochiul de Veghe» se va regasi la Bookfest 2013, in standul Idioma, si va face parte din expozitia de la King St. Stephen Museum din Székesfehérvár, Ungaria, in cadrul  Fifth International Artists’ Book Exhibition ( mai – octombrie 2013).

Bucuresti, 29 aprilie 2013. Incepand cu luna mai a acestui an, Centrul pentru Cercetarea si Dezvoltarea Culturii Aromane va initia o serie de ateliere educative, evenimente, intalniri si seri tematice, odata cu lansarea proiectului “Dhyeata (diata, mostenire)”, proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National.  Atelierele educative vor fi atat de natura teoretica, cat si practica. Printre coordonatorii si conferentiarii acestui proiect sunt reprezentanti de marca ai comunitatii aromane, poeti, profesori, academicieni, directori de institute culturale, muzee, precum si tineri cu pregatire in etnologie, lingvistica, animatie sau fotografie. Atelierele vor dura aproximativ 1-3 ore (in functie de grupele de varsta si cerintele tematice) si se vor derula, dupa caz: bisaptamanal, saptamanal, lunar, bilunar. Inscrierile se fac pana pe 15 mai, la adresa de e-mail contact@proiectavdhela.ro.

Bucuresti, 29 aprilie. Zorzini Gallery a reprezentat Romania la Targul International de Arta de la Monaco, eveniment care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. Participarea Zorzini Gallery la acest prestigios eveniment cultural a fost sprijinita de Administratia Fondului Cultural National si de Institutul Cultural Roman. Artistii romani prezenti la Targ au fost Teodora Axente, Dan Beudean si Andrei Gamart. 
Art Monaco reprezinta un punct de referinta pentru scena culturala internationala, fiind unul dintre cele mai exclusiviste evenimente din lume. Cu un juriu si un comitet de selectie specializate, formate din critici de arta si curatori renumiti, Art Monaco reprezinta o oportunitate de recunoastere pentru arta romaneasca. In 2012, Targul de Arta Contemporana Art Monaco a gazduit 70 de galerii de pe toate continentele.

 

Topice: Diverse | Comments Off on Administratia Fondului Cultural National

Comentarii închise.