Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

“Cine a luat decizia politică pentru ca Armata să tragă în populaţie?”

de Anca Miklos | Mai 20, 2013

PREŞEDINTELE BĂSESCU PUNE ÎNTREBĂRI RETORICE

Imediat după semnarea decretelor de numire a celor şase procurori nominalizaţi la şefia Parchetelor, şeful statului a spus că a discutat cu toţi cei şase, în special cu procurorul general Tiberiu Niţu, de la care a avut “o solicitare specială”, respectiv clarificarea unor aspecte de la Revoluţie.

Preşedintele a reiterat de fapt solicitarea pe care a făcut-o şi predecesoarei lui Tiberiu Niţu, Laura Codruţa Kovesi, de la care nu a primit însă niciun răspuns. “Cine a luat decizia politică, militară ştim, şi a cerut ministrului apărării să fie scoasă armata împotriva poporului? Care e cadrul în care s-a luat decizia politică de a fi înarmate gărzile populare cu arme şi muniţie de război? E un răspuns pe care domnul procuror general trebuie să mi-l dea până anul viitor. Sunt două decizii politice care au generat peste o mie de victime, la Timişoara s-a clarificat, dar în Bucureşti şi în alte părţi nu ştim mare lucru. Acestea sunt răspunsurile pe care trebuie să mi le dea domnul Niţu într-un timp rezonabil”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

“Rugămintea preşedintelui este inadecvată”
Politicienii din Maramureş califică rugămintea preşedintelui Traian Băsescu drept “politică şi inadecvată” şi susţin că ar fi avut alte instrumente la îndemână pentru a obţine clarificările de care avea nevoie. “Toate lucrurile acestea se fac cu reprezentarea strictă a unor prevederi legale în vigoare. Demnitarii publici, cum este şi preşedintele, au la îndemână instrumente legale şi instituţionale pentru a rezolva o speţă sau alta. Oamenii politici nu au căderea să opineze despre aspecte care ţin de justiţie”, a precizat Gavril Ardusătan, purtătorul de cuvânt al PNL Maramureş.

“Este un gest de onoare, dar va redeschide Cutia Pandorei”
Partizanii preşedintelui spun despre solicitarea lui Traian Băsescu  că este “un gest de onoare, moral şi justificat”, dar au mari îndoieli că răspunsul cerut va veni în termen rezonabil. “Este un gest de onoare, moral şi justificat din partea preşedintelui. Va fi, sigur, acuzat că redeschide cutia Pandorei. Până acum, investigaţiile au vizat decizia militară strategică, operativă şi tactică, ocolind decizia politică. Nu cred că se va da un răspuns în termen rezonabil, dar cred că avem multe de aflat din ceea ce se ştie, dar s-a ţinut departe de informarea publică. Un lucru este clar: decidenţii politici ai evenimentelor, câţi trăiesc, ar trebui să-şi asume aceste decizii şi consecinţele lor”, a subliniat Vasile Zete, vicepreşdintele PDL Maramureş.

Sursa: Glasul Maramuresului

Topice: Diverse | Comments Off on “Cine a luat decizia politică pentru ca Armata să tragă în populaţie?”

Comentarii închise.