Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Cel mai mic drum de fier din cel mai mic stat din lume – Cetatea Vaticanului

de Constantin Dobrescu | Iulie 10, 2013

Acordurile de la Laterano (11 februarie 1929) erau compuse din trei părți, dintre care un tratat menit să asigure Sfântului Scaun independență și suveranitate deplină asupra statului numit „Cetatea Vaticanuluiˮ.

După încheierea acestor Acorduri, Statul Papal cuprindea ansamblul fortificat al fostei cetăți a Vaticanului, castelul Gandolfo, trei bazilici patriarhale San Giovani in Laterano, Santa Maria Maggiore și San Paolo Fuori le Mura.

În schimb, Sfântul Scaun recunoștea regatul Italiei și renunța definitiv la orice pretenții asupra teritoriilor Statului Papal. Acordul stabilea și statutul special al Bisericii Catolice în Italia. Totodată, acordurile cuprindeau și o convenție financiară, prin care se atribuiau unele indemnizații Sfântului Scaun (750 milioane de lire pe an) ca despăgubire pentru pierderea teritoriilor și a veniturilor de după constituirea statului unitar italian ‘.

Inovația cea mai spectaculoasă este, evident, acel minuscul teritoriu de 44 ha, care face din Vatican, cel mai mic stat din lume, deși în anul 1859, teritoriile papale se întindeau pe 18.000 ha.

Astfel, cetatea Vaticanului se reducea la o treime din Principatul de Monaco. Prin acest Acord, Papa era incontestabil învestit cu o putere temporară pe o porțiune de pământ italian, simbolizată de ceea ce se va numi La Citta del Vaticano.

Cetatea Vaticanului reprezenta însă, mai mult decât un simbol. Sfântul Scaun, ca entitate supusă dreptului internațional, își redobândea legitimitatea politică în comunitatea internațională.

Acordul era cu atât mai important, cu cât a fost semnat de Mussolini, un adversar al Bisericii Catolice și cel care îl invita pe Papă „să plece din Roma și să se întoarcă la Avignonˮ ¹.

Pentru papalitate, acordul era un succes istoric. Papa Pius al XI lea putea astfel să se gândească la prima sa apariție în public și să nu mai fie un exilat în propriul său stat.

După căderea regimului fascist, acordurile de la Laterano au fost integrate în Constituția italiană din 1947.

 

  1. 1.       Acordul însemna și reconcilierea papalității cu statul italian. Interesant este că Mussolini este cel care a găsit formula Cetatea Vaticanului, care a fost acceptată și de Sfântul Scaun. Practic, Mussolini este cel care a fondat Cetatea Vaticanului.

Astfel, se rezolva o veche și stânjenitoare problemă și anume cea a Romei papale din secolul al XIX lea, care preocupase pe corifeii Risorgismentului.

În prezent, Vaticanul, prin muzeele, finanțele, bibliotecile, galeriile subterane, criptele fumul ce se ridică la alegerea unui nou Papă, reprezintă unul din cele mai misterioase locuri din lume și poate cel mai fascinant.

Revenind la Tratatul de la Laterano, menționăm că art. 6 prevedea că statul italian se obliga să construiască în La Citta del Vaticano o gară pe cheltuiala sa și s-o lege prin cale ferată de gara Roma San Pietro a Căilor Ferate Italiene.

Discutiile s-au concretizat în începerea la 3 aprilie 1929 a acestor lucrări. La 12 septembrie 1934 Sfântul Scaun semna cu statul italian o convenție feroviară, pentru ca la 2 octombrie 1934, reprezentanții Ministerului Lucrărilor Publice, să predea autorităților papale noul drum de fier al Statului Pontifical.

Această cale ferată măsura 624 m lungime. Liniile, cuprinzând și bucla din tunelul din spatele gării, măsurau 861,78 m. Linia de racordare, care pleca de la gara principală Roma San Pietro, trecea peste un viaduct de 143 m lungime, care a costat 6.079.476 lire și intra în Statul Papal printr-un mare portal deschis în vechiul zid.

Instalațiile feroviare ale Vaticanului erau foarte simple, cuprinzând de-a lungul peronului o linie pentru primirea trenurilor de călători, două linii în buclă pentru trenuri de marfă și o linie de adăpost, care intra intr-un tunel de 96 m lungime.

Gara Cetății Vaticanului era considerată drept cea mai elegantă construcție de acest gen din lume, cu exteriorul ei din travertin și interiorul din marmură și candelabre de Murano.

Se distingea în mod remarcabil salonul de recepție, situat în centrul clădirii. Salonul era ornat cu armele papale și elegante decorații în marmură de diferite culori.

Pe fațada principală se găsesc două basoreliefuri foarte expresive pentru o gară, unul reprezentând „Barca Sfântului Petruˮ și celălalt „Profetul Ilie pe carul său de focˮ, simbolizând cele mai vechi și mai noi mijloace de transport folosite pentru propovăduirea credinței creștine în lume.

Calea ferată a Vaticanului poseda incontestabil cea mai frumoasă clădire de călători din lume, însă nu era prevăzută cu un ghișeu de bilete sau de bagaje și nu avea personal propriu. Această stație unică avea numai rolul de a figura ca stație de plecare sau sosire, în cazurile în care un înalt personaj oficial prefera să își facă intrarea în cetatea Vaticanului pe calea ferată.

Până la inaugurarea acestei clădiri feroviare, Papa întrebuința automobilul pentru deplasările sale și pentru a parcurge mica distanță dintre reședința permanentă papală și Castelul Gandolfo, reședința de vară.

În prezent, Comisia cardinalilor, însărcinată cu administrarea municipalității Cetății Vaticanului, confruntată permanent cu probleme de spatiu, într-un stat minuscul de doar 44 de hectare, a decis să transforme fosta gară într-un magazin de lux.

Dr. în istorie Constantin Dobrescu

 

 

Bibliografie:

Bernard Lecomte, Secretele Vaticanului, Editura Litera, București, 2010

Buletinul AGIR, nr.4 din aprilie 1941, vol. 23

 

 

Topice: Descrieri | Comments Off on Cel mai mic drum de fier din cel mai mic stat din lume – Cetatea Vaticanului

Comentarii închise.