Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Poetul Gheorghe Pârja este „Scriitorul anului” în 2014

de Gelu DRAGOŞ | Iunie 7, 2014

Manifestarea literară “Ziua Scriitorului” s-a desfăşurat în data de 6 iunie 2014 în sala “Europa”din cadrul Primăriei Baia Mare şi a avut parte de un invitat special, cum s-a întâmplat şi la ediţiile precedente unde au fost prezenţi Ion Pop, Olimpiu Nuşfelean, Ioan Groşan – de data aceasta, criticul literar Alex Ştefănescu prin bunăvoinţa familiei Nicu Bud.
Evenimentul de ţinută a avut loc şi datorită primarului Cătălin Cherecheş, a Consiliului Local, a Asociaţiei Scriitorilor, preşedinte Săluc Horvat, Uniunii Scriitorilor filiala Maramureş, revistei “Nord Literar”- reprezentanţi de seamă Delia Pop, Florica Bud, Augustin Cosmuţa.
Trebuie să mai spun că s-a marcat împlinirea a 100 de ani de la naşterea poetului-erou Ion Şiugariu din Băiţa printr-o aducere în atenţie a valorosului poet din Băiţa Băii de către profesoara Nadia Roman. Prezentă şi sponsor, ca de fiecare dată, nepoata poetului Şiugariu – distinsa Aurelia Petruşca.
Felicitări câştigătorului “Scriitorul Anului”, poetul Gheorghe Pârja, care a plecat acasă cu ceva euroi! Despre Domnia Sa, maestrul Gheorghe Pârja, voi scrie cât de curând pentru că am motive numai dacă mă gândesc la „Serile de poezie de la Deseşti”, prietenia lui cu Nichita Stănescu sau legăturile literare pe care le are cu românii” în cuget şi simţiri” din Serbia şi academicianul Adam Puslojici!

Topice: Diverse | Comments Off on Poetul Gheorghe Pârja este „Scriitorul anului” în 2014

Comentarii închise.