Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

VORBE DE DUH,18

de Cezarina Adamescu | August 3, 2016

UN CUVÂNT CA UN CÂNTEC

Sală-n delir…Franco Corelli. Indimenticabile…Frumos ca un zeu. Voce inconfundabilă. O minune de om. O revelaţie. Şi Telestar, un nou post, Made in Italy, superb, cu muzică veritabilă. Ascult şi gândesc.
Cine-mi poate inventa un cuvânt în care să fie cuprinsă filozofia lumii?
Aş vrea să-l ştiu şi să-l învăţ pe de rost, ca pe o rugăciune. Să-l rostesc necurmat, în fiece clipă. Care să sune frumos, ca un cântec. Eu cred că nu poate fi altul decât: ISUS. Rostindu-l pe diferite tonuri, obţii o muzică încântătoare, care-ţi pătrunde până în cele mai adânci fibre.
Un cuvânt nemuritor, transmis din gură în gură, scris, pictat, sculptat, cântat, scrijelat în piatră, desenat pe azur, scris în stele. Ar putea fi altul mai important? El descuie toate cămările, alungă vrăjmaşii, risipeşte norii, face să ţâşnească izvoare din stâncă. În el sunt cuprinse toate minunile, toate frumuseţile lumii.
Cuvântul plâns al strămoşilor, motiv de bucurie şi pace. Mai dulce decât numele mamei.
Nu poate fi şters, nu poate fi omis, ignorat, pus sub obroc. E prezent pretutindeni. Îl purtăm cu noi pe dinăuntru. Îl dezvăluim sub semnul crucii. Ne miruim cu el, ne cuminecăm în Numele Lui, îl ţinem pe limbă.
„Gustaţi şi vedeţi cât de bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (Ps. 34,8).
Un Breviar istoric al vieţii, un Breviar filozofic al omului, viaţa lui într-un singur cuvânt ascuns în Acasa lui sufletească, locul de unde nu există smulgere.
Să simţi cum de atâta iubire pentru el, pământul nu te mai ţine şi aerul nu-ţi mai ajunge. Să-i iubeşti până şi umbra. Să-i săruţi urmele. Cine poate fi capabil de o asemenea nepământeană iubire?
Desigur, nici eu nu sunt vrednică. Şi până când voi fi, împletesc funii de dragoste din cuvintele pieritoare. Poate-ntr-o zi voi putea să mă sui, la Înălţimea Demnităţii Divine.

3 August 2016
CEZARINA ADAMESCU

Topice: Meditaţii | Comments Off on VORBE DE DUH,18

Comentarii închise.