Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Sufletul- Tezaurul cel mai de preț

de Radu Botiş | Ianuarie 10, 2021

Poveste terapeutică adaptată după povestea „Adevăratele bijuterii ale prințesei”
A fost odată ca niciodată un prinț foarte drăgălaș, cu părul negru ca și abanosul și ochii verzi ca smaraldul. El locuia împreună cu bunicii, într-un castel foarte frumos, înconjurat de multă apă și grădini cu flori frumos colorate.
Pentru bunicii lui, prințul era lumina ochilor lor și îi făceau întru totul pe plac, doar ca să-i vadă zâmbetul pe chip.
Nu trecea o zi în care prințul să nu primească în dar de la bunicii lui câte o mașinuță, deoarece doar acest cadou îi bucura sufletul. A ajuns să strângă atât de multe mașinuțe, încât și-a făcut o întreagă colecție de care era foarte mândru.
Într-una din dimineți, s-a întâmplat ceva foarte neplăcut. Deodată, prințul a descoperit că întreaga lui colecție de mașinuțe a dispărut și din acel moment prințul a devenit foarte trist și abătut.
Alarmați, regele și regina au cerut să fie căutate mașinuțele prințului prin tot castelul și împrejurimile acestuia, însă nici urmă de ele, parcă le-a înghițit pământul. Zilele au trecut și băiatul era tot mai supărat și trist. Pentru el, acele mașinuțe erau totul. Doar ele îl făceau fericit și nimic altceva.
Într-o zi, la geamul prințului a apărut o ființă magică cu puteri divine, asemănătoare unui înger, care s-a apropiat de el și l-a întrebat:
– Ce s-a întâmplat,micuțule prinț? Ce te-a făcut să te întristezi atât de tare?
– Sunt foarte trist! Au trecut zile și nopți de când toate mașinuțele mele care mă făceau cu adevarat fericit au dispărut. Erau tot ce aveam eu mai de preț și tot ceea ce pe mine mă făcea fericit!
Atunci îngerul se aproprie de el și cu o voce blândă îi șoptește:
– Dragul meu prinț, ce te face cu adevărat fericit vine de aici, din suflet!
– Cum așa? întreabă prințul mirat. Fără mașinuțele mele eu nu mai sunt fericit și nu mai pot să zâmbesc, iar tu nu înțelegi!
-Fericirea nu constă în obiectele materiale pe care le deții, adică mașinuțele tale. Fericirea este mai mult decât ceea ce posedăm. Acum doresc să îți dezvălui un secret.
-Un secret?, întreabă mirat micul prinț.
-Da, secretul fericirii este să te iubești pe tine însuți! Și acum vreau să repeți după mine: sunt sănătos, sunt iubitor, sunt frumos, sunt deștept și am parte de tot ceea ce îmi doresc! Aceste cuvinte magice te rog să le repeți în fiecare zi și te asigur că lucrurile, dorințele tale se vor îndeplini și tu vei fi un copil fericit!
-Dacă asta îmi aduce fericirea zi de zi, atunci asa voi face, iti promit! îi răspunse micul prinț.
Cu ajutorul îngerului, prințul conștientizează că fericirea vine din sufletul fiecăruia și din acțiunile pe care le facem față de ceilalți și nu din lucrurile materiale pe care le deținem.
Fericirea se păstrează în două cufere, și anume: mintea și sufletul omului!

Poveste adapatată de
Consilier școlar,
Raluca Bodone

Topice: Diverse | Comments Off on Sufletul- Tezaurul cel mai de preț

Comentarii închise.