Articole recente

Arhive

Categorii

Instrumente


« | Principal | »

Viorica Găinariu Tazlău, la ceas aniversar

de Gelu DRAGOŞ | August 19, 2022

 Cunoscuta epigramistă băimăreană Viorica Găinariu Tazlău ne oferă, cu ocazia împlinirii a șaptezeci de anotimpuri calde și luminoase ca inima ei mare și a 20 de ani petrecuți în mijlocul clubului ”Spinul”, (a cărei membră fondator este), cartea de referință ”Dinspre Maramureș înspre lume”, editura ”Eurotip” Baia Mare, sponsor al volumului, nimeni alta decât fiica dumneaei Scânteioara-Magdalena: ”M-ai sprijinit în timp mereu/S-apară scrierile mele;/Acum, când merg spre apogeu,/Îmi faci ușor, drumul spre stele!”

Volumul, în cele aproape 200 de pagini, are mai multe secțiuni: ”20 de ani la clubul SPINUL” (răvașe colegiale, pamflete, fabule, poezii, urări la început și sfârșit de an); Epigrama la C.A.S.P.E.V. (lansare de carte Vasile Pătrășcoiu); Vișeul de Sus 2021 (Mândria de a zâmbi în Prier); Din Maramureș…înspre lume (revista EPIGRAMA București, Alba Iulia, Bistrița, București, Buzău, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Covasna, Gura Humorului, Iași, Mizil, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Strehaia, Târgu Jiu, Timișoara, Urziceni, Vama-Suceava, Vaslui); Lumea înspre Maramureș, Viorica Găinariu-Tazlău, apariții editoriale.

Prefața volumului este semnată de către președintele Uniunii Epigramiștilor din România, George Corbu, care concluzionează despre autoare: ”…Viorica Găinariu Tazlău se dovedește o ființă eminamente activă nu numai în îndeletnicirile asumate în legătură cu prezența Clubului băimărean în mișcarea epigramatică din zilele noastre, ci și în activitățile cu caracter civic, ecologic – desfășurate în regim de voluntariat. Un activism pe măsura capacității sale excepționale de a se devota binelui obștesc, asigurării unui climat responsabil de conviețuire în cetate, conform volumului Voluntariatul, un bumerang (2018)?”.

Referințe critice semnează Ion Micuț și Vasile Larco – Iași, iar eu, la final, doresc să îi mulțumesc sincer  pentru sutele de epigrame dăruite nouă publicului, în care poanta este de fiecare dată savuroasă, tăioasă. Viorica Găinariu Tazlău este o generoasă, pe lângă talentul imens în ale epigramei, este o bună sfătuitoare, cultivă prietenia cu îndârjire, este o bună gospodină (am constatat asta de-a lungul timpului la Festivalul epigramistic FERSIGANA) și o talentată graficiană. Baia Mare se poate mândri cu o asemenea valoare! La mulți ani, doamna epigramei maramureșene Viorica Găinariu Tazlău!

Topice: Diverse | Comments Off on Viorica Găinariu Tazlău, la ceas aniversar

Comentarii închise.