Amendă pentru Organizatorii UNTOLD 2023 După Apariția Imagine Dragons

Trupa Imagine Dragons din Las Vegas a avut o apariție impresionantă pe scena festivalului UNTOLD 2023, atrăgând o mulțime record de 115.000 de oameni. Cu toate acestea, numeroase persoane s-au confruntat cu o situație neplăcută, fiind nevoite să rămână în afara evenimentului, chiar dacă achiziționaseră bilete. Această problemă a fost în parte rezultatul unei cantități semnificativ mai mari de participanți decât cea aprobată inițial de către ISU Cluj, care fusese de 63.800 de persoane.

În consecință, organizatorii au fost sancționați de către ISU Cluj, fiind nevoiți să plătească o amendă în valoare de 2.500 de lei, motivul fiind blocarea căilor de acces. Cu toate acestea, norocul a fost de partea evenimentului, deoarece nu a fost necesară evacuarea de urgență a arenei în seara concertului.

Înaintea festivalului, un antreprenor local, Doru Șupeală, a ridicat o problemă importantă într-un articol extins pe blogul său, sugerând că UNTOLD 2023 ar fi putut avea consecințe grave, asemănătoare tragediei de la „Colectiv”, în cazul în care ar fi avut loc un incident neașteptat care să conducă la blocarea participanților în arenă, un aspect care ar fi fost sancționat de ISU Cluj.

Un alt moment tensionat a fost legat de artiști și conținutul lor. Gheboasă, Paraziții și Macanache au fost sancționați de către Jandarmeria Cluj pentru versurile și exprimările lor. Gheboasă, cunoscut și sub numele de Gabriel Gavriș, a fost amendat pentru injurii și expresii vulgare ce puteau deranja ordinea publică. Totuși, acesta a acuzat Jandarmeria de discriminare, susținând că alți artiști au avut versuri similare sau mai rele, dar el a fost singurul amendat, atribuind acest fapt faptului că este rom.

Gheboasă a decis să nu plătească amenda și a anunțat că va merge în instanță pentru a-și apăra drepturile, având deja un avocat angajat în acest scop. Ulterior, au fost impuse amenzi de o mie de lei și altor patru artiști care au cântat la festivalul UNTOLD, motivul fiind versurile cu conținut licențios, vulgar sau rasist. Printre aceștia s-au numărat Cătălin Ștefan Ion (Cheloo) și Bogdan Ionuț Pastacă (Ombladon) de la Paraziții, precum și Macanache, cunoscut sub numele de Constantin-Bogdan Dinescu.

Releated

Parlamentul European a adoptat legi-cheie pentru atingerea obiectivului climatic pentru anul 2030

Parlamentul European a a adoptat, marţi, reforma sistemului de comercializare a certificatelor de emisii al UE, inclusiv pentru sectorul aerian şi maritim, mecanismul de ajustare la frontieră şi un nou fond social. Astfel, PE a aprobat acordurile încheiate cu ţările Uniunii Europene la sfârşitul anului 2022 cu privire la mai multe acte legislative cheie care […]