Actualizare minoră pentru Google Tensor G4 în seria Pixel 8

Potrivit unui raport recent, se așteaptă ca Google Tensor G4 să fie doar o actualizare minoră față de Tensor G3 din seria Pixel 81. Deși se știe că Google lucrează la un cip Tensor complet personalizat pentru 2025, Tensor G4, care va apărea în seria Pixel 9 din 2024, va fi un cip intermediar în așteptarea lansării Tensor G51.

Tensor G3, așa cum s-a raportat anterior, este așteptat să fie o îmbunătățire semnificativă față de modelele anterioare, datorită unui hardware mult mai modern, unui nou design, îmbunătățirilor aduse procesului de fabricație de 4 nm al Samsung și unei actualizări aparente a sistemului de răcire1. Cu toate acestea, se pare că următorul an nu va aduce o actualizare la fel de mare1.

Deși detaliile specifice despre îmbunătățirile aduse de Tensor G4 nu sunt încă cunoscute, se pare că acesta va fi bazat pe placa de dezvoltare „Ripcurrent 24”, care reprezintă o ușoară îmbunătățire față de placa „Ripcurrent” a Tensor G311. Această actualizare minoră se datorează faptului că Tensor G4 este un cip intermediar în așteptarea lansării cipului complet personalizat de la Google, Tensor G51.

Deși aceste dezvoltări sunt încă în viitorul îndepărtat, cipul Tensor G3 de la Google, care urmează să fie lansat în seria Pixel 8, prezintă perspective promițătoare. Seria Pixel 8 urmează să fie dezvăluită în totalitate în octombrie11.

Referințe

1 https://9to5google.com/2023/09/17/google-tensor-g4-minor-update-report/

11https://isp.page/news/google-tensor-g4-reportedly-set-for-just-a-minor-upgrade-over-pixel-8s-tensor-g3/

Releated

Chromebook Plus: Lansarea laptopurilor cu cerințe hardware și caracteristici exclusive

Google a lansat recent o nouă gamă de laptopuri Chromebook Plus, care vin cu cerințe hardware minime și caracteristici exclusive. Aceste dispozitive sunt menite să ofere o performanță superioară în comparație cu modelele anterioare de Chromebook1. Pe 8 octombrie, opt laptopuri noi cu marca Chromebook Plus vor fi lansate în America de Nord, cu prețuri […]

Boți de celebrități alimentați de inteligență artificială: viitorul divertismentului interactiv

Progresele rapide ale inteligenței artificiale (AI) au deschis calea către o nouă eră a divertismentului interactiv. Boții de celebrități bazați pe inteligență artificială devin acum o tendință populară, oferind utilizatorilor o experiență unică și captivantă. Acești roboți nu numai că imită personalitățile celebrităților celebre, dar oferă și o platformă pentru ca utilizatorii să interacționeze cu […]