Actualizarea Windows 11 23H2 afectează performanța în jocuri, dar Microsoft oferă o soluție

Microsoft a lansat actualizarea Windows 11 23H2 mai devreme în acest an, aducând o multitudine de noi funcții și corecții. Cu toate acestea, unii utilizatori care au instalat actualizarea se plâng acum că aceasta a redus semnificativ performanța PC-ului lor, chiar și după efectuarea unei instalări curate1.

Un utilizator afectat, Anant Acharya, s-a plâns de performanța redusă pe forumurile oficiale Microsoft. El spune că problema a apărut pe laptopul său HP Pavilion din 2020, care era un dispozitiv de înaltă performanță înainte de actualizarea recentă și putea atinge rate înalte de cadre în majoritatea jocurilor. Potrivit lui Acharya, laptopul putea atinge peste 130 FPS în jocuri precum Valorant, CS:GO și Grand Theft Auto 5 rulând la setări înalte-ultra, și aproximativ 80-90 FPS în titluri AAA precum Forza Horizon 5 rulând la setări înalte1.

Cu toate acestea, după actualizarea 23H2, a început să observe întreruperi bruște și scăderi drastice ale FPS în aceleași jocuri. El a adăugat că problemele nu au fost cauzate de limitarea termică, deoarece dispozitivul nu a înregistrat nicio schimbare a temperaturilor de funcționare după actualizare. Mai mult, deoarece laptopul este întotdeauna utilizat într-o cameră cu aer condiționat și cu un pad de răcire, problemele sunt probabil legate de software1.

Un alt utilizator afectat este Redditorul u/BNSoul, care susține că instalarea curată a 23H2 este cu 5-8% mai lentă decât 22H2 în aproape toate benchmark-urile. În plus, jocurile se confruntă și ele cu întreruperi aleatorii și alte probleme legate de performanță. Deși reclamantul a crezut inițial că singurul mod de a reveni la performanța maximă pe PC-ul său era să revină la 22H2, Microsoft a sugerat între timp o soluție care ar putea rezolva problemele fără a fi nevoie să dezinstaleze actualizarea1.

Întrebări frecvente

Ce este actualizarea Windows 11 23H2?
Este o actualizare a sistemului de operare Windows 11 lansată de Microsoft, care include o serie de noi funcții și corecții.

Ce este FPS?
FPS (Frames Per Second) este o măsură a performanței în jocuri, indicând câte cadre sunt afișate pe ecran în fiecare secundă.

Ce înseamnă instalare curată?
O instalare curată se referă la procesul de instalare a unui sistem de operare pe un hard disk gol sau de ștergere a sistemului de operare existent în timpul instalării.

Ce este un benchmark?
Un benchmark este un test utilizat pentru a măsura performanța unui sistem sau a unui component al acestuia.

Ce este limitarea termică?
Limitarea termică este un proces prin care un dispozitiv își reduce performanța pentru a preveni supraîncălzirea.

Ce este un pad de răcire?
Un pad de răcire este un accesoriu utilizat pentru a răci un laptop, de obicei prin ventilatoare încorporate care ajută la disiparea căldurii generate de dispozitiv.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]