Când a apărut primul MacBook Pro?

Primul MacBook Pro a fost lansat pe 10 ianuarie 2006, marcând un moment semnificativ în istoria laptopurilor Apple1345. Acesta a fost prezentat de Steve Jobs la Macworld Conference & Expo, un eveniment de referință în industria tehnologică34.

MacBook Pro a fost conceput ca un model de top în familia MacBook, poziționându-se deasupra MacBook Air, orientat spre consumatori13. Acesta a fost vândut cu ecrane de 13, 14 și 16 inci, toate utilizând cipurile M-series ale Apple1.

Primul MacBook Pro a preluat designul PowerBook G4, dar a înlocuit cipurile PowerPC G4 cu procesoare Intel Core, a adăugat o cameră web și a introdus conectorul de alimentare MagSafe13. Modelul de 15 inci a fost introdus în ianuarie 2006, iar modelul de 17 inci în aprilie13.

În octombrie 2008, a fost lansat modelul unibody de 15 inci, cu o variantă de 17 inci adăugată în ianuarie 20091. În iunie același an, a fost lansat un model de 13 inci1.

MacBook Pro cu Retina a fost lansat în 2012: modelul de 15 inci în iunie, iar un model de 13 inci în octombrie1. Acesta era mai subțire decât predecesorul său, a făcut stocarea pe stat solid (SSD) standard, a adăugat HDMI și a inclus un ecran Retina de înaltă rezoluție1.

În noiembrie 2020, a fost lansată o altă revizuire a MacBook Pro cu Touch Bar; a fost primul MacBook Pro care a avut un sistem pe un cip conceput de Apple, Apple M11. Modelele MacBook Pro de 14 și 16 inci au fost lansate în octombrie 20211. Acestea sunt primele care sunt disponibile doar cu un sistem pe un cip Apple silicon1.

Întrebări frecvente (FAQ)

Când a fost lansat primul MacBook Pro?
Primul MacBook Pro a fost lansat pe 10 ianuarie 2006.

Ce a înlocuit primul MacBook Pro?
Primul MacBook Pro a înlocuit PowerBook G4, folosind un design similar, dar înlocuind cipurile PowerPC G4 cu procesoare Intel Core.

Ce este MagSafe?
MagSafe este un conector de alimentare introdus de Apple cu primul MacBook Pro. Acesta se atașează magnetic la laptop, permițându-i să se deconecteze ușor dacă cablul este tras, prevenind astfel căderea laptopului.

Ce este un ecran Retina?
Un ecran Retina este un ecran cu o densitate de pixeli atât de mare încât ochiul uman nu poate distinge pixelii individuali de la o distanță normală de vizualizare. Acesta a fost introdus pentru prima dată de Apple cu MacBook Pro în 2012.

Ce este un sistem pe un cip (SoC)?
Un sistem pe un cip (SoC) este un circuit integrat care încorporează toate componentele unui computer sau alt sistem electronic într-un singur cip. Apple a început să utilizeze propriile SoC-uri, începând cu Apple M1, în MacBook Pro din 2020.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]