Ce procesor este în OnePlus 8?

OnePlus 8, unul dintre cele mai populare smartphone-uri lansate de compania chineză OnePlus, este alimentat de un procesor Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 5G (7 nm+). Acesta este un procesor octa-core, care include un nucleu de 2.84 GHz Cortex-A77, trei nuclee de 2.42 GHz Cortex-A77 și patru nuclee de 1.80 GHz Cortex-A55. Acest procesor puternic este susținut de o unitate de procesare grafică (GPU) Adreno 6501.

OnePlus 8 este echipat cu o memorie internă de 128GB și are opțiuni de RAM de 6GB, 8GB sau 12GB. Acest lucru îi permite să gestioneze cu ușurință operațiunile normale și aplicațiile mai solicitante4.

În plus, OnePlus 8 rulează pe sistemul de operare Android 10, care poate fi actualizat la Android 13 și OxygenOS 13. Acest lucru îi oferă utilizatorilor o experiență fluidă și personalizabilă1.

Întrebări frecvente (FAQ)

Ce este un procesor?

Un procesor, sau unitatea centrală de procesare (CPU), este “creierul” unui dispozitiv electronic. Acesta execută instrucțiunile unui program de calculator, efectuând operațiunile de bază precum aritmetica, controlul logic, intrarea și ieșirea datelor.

Ce este un procesor octa-core?

Un procesor octa-core este un procesor cu opt nuclee. Acesta poate procesa mai multe instrucțiuni în același timp, ceea ce îl face mai rapid și mai eficient decât un procesor cu un singur nucleu.

Ce este RAM?

RAM (Random Access Memory) este tipul de memorie pe care un dispozitiv îl folosește pentru a stoca temporar datele pe care le folosește în timpul funcționării. Cu cât un dispozitiv are mai mult RAM, cu atât poate gestiona mai multe informații simultan.

Ce este Android 10 și OxygenOS 13?

Android 10 este o versiune a sistemului de operare Android dezvoltat de Google. OxygenOS 13 este o versiune personalizată a Android dezvoltată de OnePlus, care oferă o serie de caracteristici și personalizări suplimentare.

Explicații termeni

Procesor (CPU): Unitatea centrală de procesare a unui dispozitiv, care execută instrucțiunile unui program de calculator.

Octa-core: Un procesor cu opt nuclee, care poate procesa mai multe instrucțiuni simultan.

RAM: Memoria pe care un dispozitiv o folosește pentru a stoca temporar datele pe care le folosește în timpul funcționării.

Android 10, OxygenOS 13: Versiuni ale sistemului de operare Android, cu OxygenOS fiind o versiune personalizată dezvoltată de OnePlus.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]