ChatGPT de la OpenAI poate acum să „vorbească”, să asculte și să proceseze imagini

OpenAI a anunțat recent că ChatGPT, chatbot-ul lor bazat pe inteligență artificială, poate acum să „vadă, să audă și să vorbească”1. Această actualizare majoră, cea mai mare de la introducerea GPT-4, permite utilizatorilor să inițieze conversații vocale în aplicația mobilă ChatGPT și să aleagă din cinci voci sintetice diferite pentru răspunsurile bot-ului1. În plus, utilizatorii vor putea să partajeze imagini cu ChatGPT și să evidențieze zone de interes sau analiză, cum ar fi identificarea tipurilor de nori dintr-o imagine1.

ChatGPT a fost dezvoltat de startup-ul OpenAI, co-fondat în 2015 de Elon Musk și Sam Altman2. Acesta folosește tehnici de învățare profundă pentru a genera răspunsuri umanoide la intrările text într-o manieră conversațională2. În ultimii ani, ChatGPT a atras atenția lumii întregi și a fost menționat în apelurile de câștiguri ale unor companii precum giganți petrolieri, bănci și chiar Caterpillar2. Cu toate acestea, succesul său a generat și preocupări legate de abuzuri potențiale, cum ar fi generarea de eseuri întregi de către studenți sau utilizarea sa de către hackeri pentru a scrie coduri rău intenționate2.

Dezvoltarea și implementarea ChatGPT implică costuri semnificative. Se estimează că procesul de instruire a unui model de limbaj mare, cum ar fi GPT-3, ar putea costa peste 4 milioane de dolari5. În cazul unui produs popular precum ChatGPT, care a atins 100 de milioane de utilizatori activi lunar în ianuarie, se crede că ar fi putut costa OpenAI 40 de milioane de dolari pentru a procesa milioanele de solicitări introduse în software în acea lună5.

În ciuda costurilor și a preocupărilor legate de securitate, ChatGPT continuă să evolueze și să se extindă în funcționalitate. Cu această nouă actualizare care permite conversații vocale și procesarea imaginilor, OpenAI își consolidează poziția în cursa pentru dezvoltarea celor mai avansate chatbot-uri bazate pe inteligență artificială1.

Releated