Chromebook Plus: Lansarea laptopurilor cu cerințe hardware și caracteristici exclusive

Google a lansat recent o nouă gamă de laptopuri Chromebook Plus, care vin cu cerințe hardware minime și caracteristici exclusive. Aceste dispozitive sunt menite să ofere o performanță superioară în comparație cu modelele anterioare de Chromebook1.

Pe 8 octombrie, opt laptopuri noi cu marca Chromebook Plus vor fi lansate în America de Nord, cu prețuri începând de la 399 dolari. John Maletis, vicepreședinte al ChromeOS Product, Engineering și UX la Google, a declarat într-o postare pe blog că laptopurile Chromebook Plus au „dubla performanță” în comparație cu cele mai bine vândute Chromebook-uri din perioada iulie-decembrie 20221.

Majoritatea acestei afirmații vagi provine din cerințele minime de hardware ale Chromebook Plus:

  • Procesor Intel Core i3 de generația a 12-a sau AMD Ryzen 3 din seria 7000
  • 8 GB de RAM
  • 128 GB de stocare
  • Ecran IPS 1080p
  • Cameră web cu rezoluție 1080p și reducere a zgomotului temporal

Unele Chromebook-uri lansate înainte de acest anunț îndeplinesc deja aceste cerințe minime. Un purtător de cuvânt al Google a declarat că proprietarii acestor laptopuri „vor beneficia de experiența software Chromebook Plus în săptămânile următoare”1.

Google a anunțat, de asemenea, că va actualiza platforma Chromebook Plus cu fundaluri create prin AI generativ pentru apeluri video și opțiunea de a utiliza un stilou digital pentru a interacționa cu ecranul1.

Releated