Cum au devenit Apple și Samsung rivali?

Rivalitatea dintre Apple și Samsung a început în urmă cu mai bine de un deceniu și a produs unele dintre cele mai impresionante dispozitive electronice ale secolului 211. Înainte de a deveni rivali, Apple și Samsung au fost parteneri, Samsung furnizând Apple componente precum procesoare, ecrane și memorie flash1. Cu toate acestea, relația dintre cele două companii s-a schimbat odată cu lansarea Samsung Galaxy S în 2009, care a provocat furia lui Steve Jobs, CEO-ul Apple, care a considerat că Galaxy era o copie directă a iPhone-ului1.

Începuturile rivalității

Apple a lansat iPhone-ul în 2007, iar Samsung a intrat în cursă în 2009 cu Samsung Galaxy S1. În ochii Apple, Galaxy era o copie a iPhone-ului, iar Jobs dorea să lanseze un „război termonuclear” cu Android1. Tim Cook, viitorul succesor al lui Jobs, l-a încurajat să fie răbdător și să rămână civil pentru a nu afecta relația cu un furnizor esențial1. În cele din urmă, Apple a dat în judecată Samsung pentru încălcarea brevetelor, iar Samsung a contraatacat, ducând la o serie de procese și litigii costisitoare în mai multe țări1.

Evoluția rivalității de-a lungul anilor

De-a lungul anilor, Apple și Samsung au continuat să se concureze în domeniul inovației și al tehnologiei. În timp ce Apple a rămas lider mondial cu o cotă de piață de 20% în 2020, Samsung a urmat îndeaproape cu 16% 1. Ambele companii au adus îmbunătățiri semnificative în durabilitatea dispozitivelor, camerele foto, sistemele de operare și ecranele1.

Impactul rivalității asupra pieței

Rivalitatea dintre Apple și Samsung a avut un impact semnificativ asupra pieței smartphone-urilor. În timp ce Apple a câștigat procese și a etichetat Samsung ca un imitator, Samsung a reușit să câștige o cotă de piață mai mare (31% față de 15,6% a Apple) și să creeze propriile sale caracteristici și produse inovatoare3. Această competiție a determinat ambele companii să se mențină în alertă și să continue să inoveze în domeniul tehnologiei mobile.

În concluzie, rivalitatea dintre Apple și Samsung a avut un impact major asupra industriei smartphone-urilor, ducând la inovații și îmbunătățiri semnificative în tehnologie. Deși ambele companii au avut momente de conflict și litigii costisitoare, competiția dintre ele a stimulat dezvoltarea unor dispozitive mobile mai avansate și mai performante pentru consumatori.

Releated