Gmail facilitează procesul de dezabonare de la e-mailurile nedorite pe web

Google a făcut un pas important în direcția îmbunătățirii experienței utilizatorilor săi de Gmail, introducând un buton de dezabonare mai vizibil și mai accesibil în versiunea web a serviciului său de e-mail. Acesta este un răspuns la cerința Google din octombrie, care a obligat expeditorii de e-mailuri în masă să includă un buton de dezabonare cu un singur clic.

Noul buton “Dezabonare”, colorat în albastru distinctiv, este poziționat proeminent lângă numele și adresa de e-mail a expeditorului. În plus, atunci când survolați un mesaj în inbox, comanda rapidă apare și în partea dreaptă, oferind un mod rapid de a gestiona e-mailurile.

Această schimbare face parte din eforturile Google de a reduce spamul și de a facilita dezabonarea de la e-mailurile nedorite. Începând cu februarie 2024, expeditorii de e-mailuri în masă vor fi obligați să ofere utilizatorilor Gmail un mod ușor de a se dezabona de la listele lor de distribuție cu ajutorul unui buton de dezabonare cu un singur clic.

Spre deosebire de versiunea mai subtilă din 2014, acest buton proeminent solicită confirmare înainte ca Google să inițieze procesul de dezabonare în numele dvs., trimițând un e-mail din contul dvs. În plus, atunci când survolați un mesaj în inbox, această comandă rapidă apare și în partea dreaptă, înainte de opțiunile de Arhivare și Ștergere.

Se așteaptă ca acest buton proeminent să fie introdus și în Gmail pentru Android, Google testând deja un buton de dezabonare pentru Gmail pe Android.

Întrebări frecvente

Ce este un buton de dezabonare?
Un buton de dezabonare este o caracteristică care permite utilizatorilor să se dezaboneze cu ușurință de la e-mailurile nedorite sau de la listele de distribuție ale e-mailurilor.

Ce înseamnă “dezabonare cu un singur clic”?
“Dezabonare cu un singur clic” se referă la un proces în care utilizatorii pot să se dezaboneze de la un serviciu de e-mail sau de la o listă de distribuție a e-mailurilor printr-un singur clic pe un buton sau pe un link.

Ce este spamul?
Spamul este termenul folosit pentru a descrie e-mailurile nedorite sau nesolicitate, care sunt adesea trimise în masă și pot include conținut publicitar, înșelător sau dăunător.

Ce este Gmail?
Gmail este un serviciu de e-mail gratuit oferit de Google, care permite utilizatorilor să trimită și să primească e-mailuri, să gestioneze contactele, să programeze evenimente și să stocheze fișiere.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]