Inteligența Artificială a lui Snapdragon 8 Gen 3 și Existenta Google Tensor

În lumea tehnologiei, dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale (AI) și a învățării automate (ML) a dus la o competiție intensă între diferiți producători de cipuri. Un exemplu recent este lansarea noului cip Snapdragon 8 Gen 3 de către Qualcomm, care a ridicat întrebarea existenței Google Tensor1.

De ce există Google Tensor?

Google Tensor a fost creat pentru a permite Google să aibă control exclusiv asupra unui cip pe care îl pot modifica și optimiza exact așa cum doresc2. Acest lucru le permite să optimizeze cipurile actuale și viitoare pentru tipurile de caracteristici pe care echipele lor de software intenționează să le lanseze în anii următori. De asemenea, doar telefoanele Google au cipuri Tensor, astfel încât acestea nu pot fi comparate direct cu alte telefoane2.

Avantajele și dezavantajele Google Tensor

Unul dintre principalele avantaje ale Google Tensor este controlul pe care îl oferă Google asupra dezvoltării SoC, costurilor și strategiei2. Cu toate acestea, există și riscuri. Dacă Tensor continuă să rămână în urma Qualcomm și Apple, avantajele pot deveni dezavantaje2.

Snapdragon 8 Gen 3 vs Google Tensor

Snapdragon 8 Gen 3 a impresionat cu performanțele sale AI, dar există argumente că Google ar fi trebuit să rămână cu Snapdragon până când testarea internă a Tensor a fost suficient de bună pentru a concura cu cele mai recente cipuri2. Deși Snapdragon 8 Gen 3 este mai rapid și mai eficient decât cipurile Tensor, datorită unui design superior și faptului că este fabricat de TSMC4, Google Tensor continuă să împingă limitele învățării automate pe dispozitiv, aducând cele mai recente cercetări Google AI direct pe noile telefoane Pixel 8 și Pixel 8 Pro5.

În concluzie, existența Google Tensor se datorează dorinței Google de a avea control exclusiv asupra unui cip pe care îl pot modifica și optimiza exact așa cum doresc. Cu toate acestea, există argumente că Google ar fi trebuit să rămână cu Snapdragon până când testarea internă a Tensor a fost suficient de bună pentru a concura cu cele mai recente cipuri. În ciuda acestor argumente, Google Tensor continuă să împingă limitele învățării automate pe dispozitiv, aducând cele mai recente cercetări Google AI direct pe noile telefoane Pixel 8 și Pixel 8 Pro.

Releated