LG Display redefinește tehnologia OLED cu panouri de ultimă generație

În acest an, la CES 2024, LG Display a venit cu ceva de demonstrat. Compania a prezentat mai multe dimensiuni de OLED-uri transparente (tema expoziției pare să fie ecranele transparente) și un monitor de gaming capabil de rate de reîmprospătare de 480Hz – dublu față de ceea ce suntem obișnuiți să vedem.

Poate cele mai interesante lucruri din showroom-ul lor au fost panourile OLED cele mai avansate de până acum, care includ tehnologia META 2.0. Deși poate părea doar un slogan de marketing, compania încearcă să abordeze cea mai mare problemă a tehnologiei OLED.

Anul trecut, LG Display a dezvăluit tehnologia META, iar versiunea 2.0 include matrici avansate de microlentile (acum numite MLA+). Acestea sunt lentile de dimensiuni micrometrice cu un design de ochi de libelulă care îmbunătățește unghiul de vizualizare al ecranelor OLED până la 160 de grade. Aceste lentile (și există 42,4 miliarde dintre ele în prototipul 4K de 83 de inch al LG Display), combinate cu noi algoritmi, rezultă într-un OLED mult mai luminos decât predecesorii săi – cu 42% mai luminos decât OLED-urile convenționale.

Întrebări frecvente

Ce este tehnologia OLED?

OLED (Organic Light Emitting Diodes) este o tehnologie de afișare care constă din diode electroluminescente organice care emit lumină atunci când curentul electric trece prin ele. Această tehnologie este utilizată în principal în televizoare și monitoare datorită capacității sale de a produce culori vii și negru profund.

Ce este tehnologia META 2.0 de la LG Display?

Tehnologia META 2.0 de la LG Display este o îmbunătățire a tehnologiei OLED. Aceasta include matrici avansate de microlentile (MLA+) care îmbunătățesc unghiul de vizualizare al ecranelor OLED. De asemenea, noii algoritmi fac ca ecranele OLED să fie mult mai luminoase decât versiunile anterioare.

Ce este CES?

CES (Consumer Electronics Show) este o expoziție anuală de tehnologie care are loc în Las Vegas, SUA. Aici, companiile din întreaga lume prezintă cele mai recente inovații în domeniul electronicelor de consum.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]